Prijava

Vaša prijava

Gorica vs. Podgorica za kraj, NBA ritam ide dalje, “ranjenih” sve više…

[]

Tri dana, ukupno šest koševa minusa i dva poraza. Takav je učinak iza košarkaša Gorice na trećem “balonu” ABA lige 2, nimalo zadovoljavajući, pa čak i razočaravajući za umorne Goričane. Kalkulacije kažu da se poraz od Cetinja u ponedjeljak (80-75) mogao i popraviti u slučaju da je Gorica dobila sve utakmice do kraja regularne sezone, no zapela je već na prvom koraku, jer u srijedu je sarajevski Spars slavio s minimalnih 85-84.

Prema prikazanom na parketu u ove dvije utakmice Goričani su sasvim sigurno zaslužili više, ali moraju se pomiriti s dva poraza koja im gotovo sigurno oduzimaju šansu za plasman u doigravanje. Veći su problem ona četiri poraza na prvom “balonu”, upisana Gorici zbog korone, ali i to se možda moglo popraviti da je situacija bila samo malo više naklonjena Josipu Sesaru i njegovim igračima.

U Sarajevo su otišli bez ponajboljeg igrača Lovre Mazalina, kojeg muče posljedice ranije preboljele korone, a protiv Sparsa nije mogao ni “načeti” Mate Kalajžić, dok je Marko Baković igrao iako ni on nije potpuno fit, a Ozren Pavlović odigrao je samo 11 sekundi i morao izaći… Kad se tome dodaju i nedavni odlasci Ante Krapića i Maja Kovačeviča, kao i činjenica da je za Sesarov sustav igre nužna široka rotacija, jasno je da je Gorica zapravo bila i u puno većem od ovih minus šest, koliko je ostala kratka u dva poraza. Karlo Uljarević je protiv Sparsa povukao sa šest trica i 24 koša ukupno, imala je Gorica i tri lopte za pobjedu, ali nije bilo dovoljno.

– Utakmica je bila lijepa za gledati, to je sigurno, ali naravno da nakon poraza ostaje žal za propuštenim. Ali što je, tu je… U situaciji kad smo bez dva, tri igrača, kad nismo u dobrom ritmu, kvalitetno smo parirali Sparsima, koji su na kraju zasluženo pobijedili i na tome im moramo čestitati – rekao je trener Josip Sesar.

Za kraj sarajevskog “balona” igrat će Gorica još i protiv Podgorice, još jednog ozbiljnog protivnika, i to u petak. Dva dana nakon Sparsa i dva dana uoči zahtjevnoga gostovanja u Šibeniku, koje je na rasporedu već u nedjelju. NBA ritam? Malo je reći…

Posljedice takve lude sezone, u kojoj se nekoliko puta išlo u izolaciju, pa se vraćalo kroz nenormalan ritam utakmica, sve su vidljivije kod većine klubova, kod Gorice pogotovo, i trebat će sve to nekako “preživjeti”.