Prijava

Vaša prijava

Provalnik haračio po Kurilovcu, provalio je u četiri kuće u nekoliko sati

[]

Isti dan, u petak 26. veljače, nepoznati je provalnik opljačkao dvije kuće u Kurilovcu, a još je dvije pokušao opljačkati.

Prva u seriji provala bila je oko 18.30 sati u Ulici Mije Vojnovića gdje je provalnik prikladnim predmetom obio prozor te ušao u kuću. No, vlasnica je bila na drugom katu kuće u trenutku provale, čula je lupanje i sišla te je provalnik pobjegao bez plijena.

Nakon toga lopov je između 16 i 19.30 sati provalio u kuću u vlasništvu 35-godišnjaka u Lederovoj ulici. Obio je ulazna vrata, ušao u prostor kuće, ispremetao stvari i ukrao dva muška sata i oko 2.000 kuna. Pobjegao je kroz prozor, a ukupan ‘ulov’ iz ove kuće je vrijedan 6.000 kuna.

Između 18.15 i 19.30 sati opljačkana je i kuća u Horvatovoj ulici koja je s prethodnom, Lederovom, povezana dvorištima. U kuću u vlasništvu 58-godišnjakinje, počinitelj je ušao tako što se prije popeo na dvorišni objekt te kroz terasu došao do prozora koji je obio i otvorio. Ukrao je novac u kunama i eurima, ukupne vrijednosti oko 3.000 kuna.

Na meti se taj dan našla i kuća u Ulici Nikole Tesle. I tu je provalnik pokušao provaliti u obiteljsku kuću u vlasništvu 79-godišnjaka. Popeo se na balkon, obio PVC prozor, ušao u kuću i ispremetao stvari, ali ništa nije ukrao.

– Pozivamo građane na oprez i apeliramo da nam dojave ukoliko u svojoj ulici primijete nekog sumnjivog. Neobično može biti i da isti automobil prolazi više puta ulicom, zastajkuje, gleda te se u njemu eventualno nalaze osobe koje snimaju kuću ili promatraju. Slobodno neka građani zapišu broj registarskih oznaka i zapamte izgled ljudi koje su uočili ili neka nazovu policiju – kažu iz Policijske postaje Velika Gorica.