Prijava

Vaša prijava

Finale Kupa u Velikoj Gorici, otišao i posljednji gorički Litavac

[]

Svakog dana pola sata prije podne trener Siniša Oreščanin sa stožerom okupi igrače i odradi trening u sklopu priprema za dvostruki okršaj s Hajdukom u danima pred nama, a radni proces svako toliko “obogati” poneka nova vijest. Najčešće je tu riječ o dobrim vijestima, pa je onu o cijelom nizu reprezentativaca u goričkom dresu slijedila još jedna, jednako povijesna i raritetna…

Finale Kupa Hrvatske, naime, igrat će se 19. svibnja u Velikoj Gorici, što je definitivno događaj za povijesne knjige sporta u ovom gradu. Domaćini finala biraju se po svojevrsnom regionalnom ključu, pa su proteklih godina domaćini bili jug (Šibenik), istok (Vinkovci), sjever (Varaždin) i zapad (Pula). Red je sad došao na središnji dio Hrvatske, a dva najozbiljnija kandidata bili su Velika Gorica i Karlovac. Na kraju je u HNS-u odlučeno kako će finale Kupa biti na našem Gradskom stadionu, koji će poslužiti kao završna kulisa, iz goričke perspektive, jedne sezone za pamćenje.

Još kad bi u tom finalu u Velikoj Gorici sudjelovala i Gorica… E, to bi zaista bilo za pamćenje!

No dalek je još put do toga, u HNK Gorici će ionako skromno ponavljati da idu korak po korak, da vjeruju u proces, da razmišljaju samo o načinu kako biti bolji, i bolji, i bolji. O tome razmišlja i svaki od igrača, a jedan od njih, 21-godišnji veznjak Paulius Golubickas, procijenio je kako je za njegov razvoj najbolje otići kući. Golub, kako ga zovu suigrači, u četvrtak je odletio prema domovini, gdje će do lipnja biti na posudbi. Nosit će dres prvoligaša Dainave iz Alytusa.

– Iskreno, jako sam zadovoljan što se sve ovako rasplelo. Može se reći da ne ide na istu razinu nogometa, no važno mi je što ću dobiti minute na terenu, priliku da se razvijam kao igrač kroz utakmice. Gorica ima momčad koja pobjeđuje i bori se za Europu, što je sjajno, ali osobno mi je iznimno važno igrati – kazao je Golubickas prije nego što se ukrcao na avion kojim je odletio kući.

Standardni reprezentativac Litve i igrač koji ima ugovor s HNK Goricom do ljeta 2024. godine igrat će za klub u kojem je i krenuo na svoj nogometni put, a u Veliku Goricu će se vratiti u lipnju, po isteku posudbe.

– Proveo sam cijeli omladinski staž u Dainavi, presretan sam što ću opet nositi taj dres i pokušati nešto napraviti s klubom. Poznajem dio suigrača koji će me dočekati i nadam se najboljem, da ću pomoći klubu i razveseliti navijače, ali i da ću se vratiti još jači. Vidjet ćemo što budućnost nosi – istaknuo je Golubickas.

Gorica će tako nakon godine u kojoj je imala snažan litavski pečat na svim stranama, od sportskog direktora (Mindaugas Nikoličius), preko trenera (Valdas Dambrauskas), pa sve do igrača (Paulius Golubickas) u nastavak ove godine krenuti bez ijednoga od njih. I, vjeruju svi u klubu, s još više uspjeha, s još nekoliko načinjenih koraka prema naprijed.