Prijava

Vaša prijava

Izgubili dva boda: Hajduk se provukao u Gorici…

[]

Tek drugi put otkad je u HNL-u Gorica nije uzela puni plijen u domaćem sudaru s Hajdukom, u prvom činu “dvomeča” sa Splićanima završilo je podjelom bodova, a to gosti imaju razloga burno proslaviti… Puno je bolja bila Gorica, puno više prilika stvorila, kontrolirala gotovo cijelu utakmicu, primila gol na pomalo bizaran način, a na kraju ostala bez municije. I s jednim bodom u džepu.

U prvom poluvremenu Gorica je odigrala gotovo perfektnih 45 minuta. Povela je već u šestoj minuti, kad je Matar Dieye prošao po lijevoj strani šesnaesterca, dao oštru loptu u sredinu, a tamo je branič Hajduka Nihad Mujakić loptu proslijedio u vlastitu mrežu. Početak, naravno, kakav se samo poželjeti može. Međutim, i nakon toga je Gorica dominirala, držala loptu i stvarala opasne situacije pred gostujućim golom. Hajduk u najmanju ruku nije izgledao kao momčad koja gubi, koja želi i može nešto napraviti prema naprijed.

Pravih, velikih šansi, unatoč stalnim pokušajima, nije bilo previše, a najbolju je imao je Aleksandar Jovičić. Pucao je s vrha peterca nakon sjajnog Lovrićeva nabacivanja iz slobodnog udarca, prošlo je to jako blizu stative… A onda je stigla kazna za propušteno. Igrala se posljednja minuta prvog dijela kad je Livaja poslao jednu naizgled jednostavno loptu u sredinu, no ona je polako prošla cijelu obranu i Jani Atanosov je pogodio s dva metra na prazan gol. Po svim ocjenama, poluvrijeme je po Hajduk završilo puno bolje nego što su Splićani zaslužili…

U nastavku se igralo kudikamo otvorenije, s više pravih šansi, i to na obje strane. Veliku priliku imao je Hajduk preko Jaira, no Ivan Banić to je fantastično obranio, no puno više prilika imala je Gorica. Promašivali su nemoguće i Lovrić, i Matar, i Nimely… Lopta jednostavno nije željela u gol.

Branio se Hajduk do kraja i obranio taj jedan bod, što je puno više nego što je na terenu pokazao. Gorica je bila bolja, dominantnija, opasnija, no logično je i da nije željela baš do kraja riskirati, jer ovakav rasplet ipak ostavlja Hajduk na velikih 15 bodova zaostatka, a nešto treba ostaviti i za utorak, kad se na istome mjestu igra četvrtfinale Kupa Hrvatske.

GORICA – HAJDUK 1-1
VELIKA GORICA. Gradski stadion. Bez gledatelja. Sudac: Fran Jović. Pomoćnici: Luka Pušić i Ivica Modrić. Četvrti sudac: Ivan Vučković (Zagreb). VAR: Dario Bel (Osijek). AVAR: Tomislav Petrović (Valpovo).
STRIJELCI: 1-0 Mujakić (6-ag), 1-1 Atanasov (45)
GORICA: Banić – Musa, Steenvoorden (od 83. Moro), Jovičić, Krizmanić – Babec, Suk – Špikić (od 90. Dvorneković), Nimely (od 83. Junior), Lovrić – Matar (od 77. Mudrinski). Trener: Siniša Oreščanin.
HAJDUK: Kalinić – Vušković, Simić, Mujakić – Todorović, Jurić (od 84. Nejašmić), Atanasov, Čolina – Kačaniklić, Livaja – Jairo (od 84. Jakoliš). Trener: Paolo Tramezzani.
ŽUTI KARTONI: Simić (Hajduk)