Prijava

Vaša prijava

Jelačić remijem može biti zadovoljan

[]

U 19. kolu Jedinstvene županijske nogometne lige u Vukovini su u subotu 20. ožujka 2021. godine od 15 sati igrali domaći Jelačić i Naftaš Ivanić iz Ivanić Grada. Po hladnom do kostiju sjevercu i tvrdom terenu s malo trave, završilo je bez pogodaka. Odmah se mora naglasiti da bi s bodom u Jelačiću trebalo biti zadovoljni. Dečki iz Ivanića zaigrali su u prvom poluvremenu napadački, s puno trčanja i presingom nisu dozvolili dužu kombinatoriku domaćih. Opet, inicijativa Naftaša bila je jalove prirode sve do 31. minute.

Ptičar je tada ubacio s desne strane a Starčić je od prve pucao i pogodio gredu. Bilo je mnogo duela i oštrine a gosti su novu prigodu imali u 42. minuti kad je Jelačićev vratar Davor Sakač uspio zaustaviti udarac glavom Darija Sabljaka. Sakač je imao dosta posla, posebno nakon visokih ubačaja kad je morao istrpjeti i više neugodnih zračnih oštrih duela.

Nakon odmora, Jelačić je ipak došao do daha i zaigrao bolje. Prvu ozbiljniju priliku za pogodak propustio je u 60. minuti agilni i brzi Antoni Prizmić jer se u odlučujućem trenutku poskliznuo. Prizmić je bio opasan i dvije minute kasnije kad je nakon kontre u završnici brze akcije silovito pucao malo previsoko. Gosti su pak imali dva slobodnjaka s 20-tak metara ali pogodili nisu i ostala je nula. Sudac Mario Stanić sudio je solidno ali za bolju ocjenu uprskao je u 91. minuti. Bio je slobodnjak za domaće ali je označio kraj a naglasio je dvije minute dodatka. Teško objašnjivo, tako su mislili igrači, stručni stožer i malobrojne pristaše Jelačića.

Na kraju, Jelačić je u uvodna dva proljetna kola osvojio četiri boda i to je spram kvalitetnih suparnika solidan učinak.

JELAČIĆ        0

NAFTAŠ IVANIĆ  0

VUKOVINA Igralište Jelačića. Sudac: Mario Stanić 6. Pomoćnici: Štefo Bičanić i Hrvoje Radoš (svi iz Dugog Sela). Delegat: Miro Magdić (Zagreb).

JELAČIĆ (4-3-3): Sakač 7-Prizmić 6,5, Matić 6,5, Čumpek 6, Rovišan 6-Nikić 6,5, Mihanović 6,5, Krasnić 5,5 (od 46. Smolković 6,5)-Miletić 6,5 (od 80. Memić-), Harambašić 6, Smok 6. Trener: Stefan Rajić 6,5

NAFTAŠ IVANIĆ (4-3-3): Vrbanić 6,5-Ptičar 6,5, Bilandžija 6,5, D. Sabljak 6,5, Vidović 6 (od 68. Radoš-)-Krsnik 6,5, Čuni 6 (od 79. Maras-), Kletečki 6,5 (od 88. Slivar-)-Sabolić 6 (od 68. Tadić-), Miličević 6, Starčić 6,5. Trener: Miroslav Škrlec 6,5

IGRAČ UTAKMICE: Davor Sakač