Prijava

Vaša prijava

Policija će dva dana na gradskom području kontrolirati motoriste i bicikliste

[]

U srijedu i četvrtak od 10 do 18 sati policija će na području policijske postaje Velika Gorica provoditi svoju preventivno-represivnu akciju “Nadzor vozača motocikala, mopeda i bicikala”. Policija je najavila kako će akciju provesti na gradskom području, gdje je po statističkim podacima najviše došlo do stradavanja vozača mopeda, motocikala i bicikala.

– Cilj akcije je potaknuti poštivanje prometnih propisa od strane vozača motocikala, mopeda i bicikala, glede nošenja zaštitne kacige, vožnja bicikala po biciklističkoj stazi. Biciklisti, mopedisti i motociklisti su najranjivija skupina sudionika u prometu – kažu iz goričke prometne policije i dodaju kako se broj bicikala u prometu konstantno povećava, a biciklisti sve češće sudjeluju i u prometnim nesrećama.

Zbog svega toga, policija će posebnu pozornost posvetiti prekršajima koje čine vozači bicikala, što se odnosi na prekršaje vožnje po nogostupu, nekorištenja biciklističkih staza ili traka, kretanje u nedopuštenom smjeru i nekorištenja reflektirajući prsluka za vrijeme noći izvan naselja.


PREDSTAVLJANJE KNJIGE TRAGOVI NA MODROM NEBU