Prijava

Vaša prijava

Zmajlović najavio uvođenje produženog boravka u škole Zagrebačke županije

[]

Mihael Zmajlović, SDP-ov kandidat za župana, u ponedjeljak je u Ivanić Gradu najavio uvođenje standarda produženog boravka u školama Zagrebačke županije.

– Nedostatak organiziranog produženog boravka u školama je činjenica. Za time postoji potreba i to znam kao i većina roditelja u Zagrebačkoj županiji. Bez obzira što postoje škole u kojima je produženi boravak organiziran uz podršku gradova i općina, još uvijek isti ne postoji u više od 50 posto škola naše županije. Rijetki si mogu priuštiti dadilje, ne žive svi blizu baka i djedova, a roditelji teško mogu ostaviti svoje dijete samo doma – istaknuo je Zmajlović.

Premda je produženi boravak osiguran u nekim županijskim i gradskim školama, na području županije još uvijek postoji 21 osnovna škola koja nema tu mogućnost. To ukazuje na činjenicu da sustav nije kompaktan i jednak za sve građane, smatraju SDP-ovci.

– Uz činjenicu da mnoga djeca u svojim školama nemaju produženi boravak, čest je slučaj da tamo gdje on i postoji nije dostupan svim roditeljima zbog visoke cijene ili je organiziran samo za pojedine razrede. Neujednačenost takve usluge govori o činjenici da Županija ne vodi brigu o svim svojim gradovima i općinama jednako te kroz takav neorganizirani sustav kažnjava mlade generacije. Kada čujem priče da mladi roditelji sa svojom djecom odlaze u veće gradove, tužan sam jer svako selo i grad živi onoliko koliko djece ima – naglašava Zmajlović.