Prijava

Vaša prijava

Korona ipak prejak protivnik: Gorica porazom ostala bez šansi za doigravanje

[]

Još jedan buran tjedan traje u životima košarkaša Gorice, koji su nakon neočekivanog i iznenađujuće uvjerljivog poraza kod Škrljeva u prvenstvu (85-102) krenuli put Srbije. Točna destinacija bio je Zlatibor, gradić s toplicama i sportskim centrom u kojem se igrao prvi “balon” ABA 2 lige, na kojem Gorica zbog korone nije sudjelovala, ali i ovaj, četvrti, ujedno i posljednji.

Goričani su zbog propuštanja prvog balona, na istome ovome mjestu, startali u drugi rang regionalne lige s 0-4, što je dovelo do toga da na posljednjem balonu nisu imali pravo na pogrešan korak. Prva u nizu od tri utakmice donijela je ogled s domaćinom turnira, Zlatiborom, a gorička izvedba bila je – perfektna! Sjajnih, lijepih i uvjerljivih 72-57 na kraju, za četvrtu pobjedu u sezoni, od kojih je jedna ostvarena bez borbe, zbog korone u redovima Rabotničkog. Ivan Majcunić je u utorak blistao, utrpao je 20 poena, pratio ga je i Mate Kalajžić s 15, a to je bilo dovoljno da momčad odvuku do pobjede.

Dva dana poslije, u terminu mlađekadetske lige, s početkom u 13 sati, Goričane je čekao novi težak ispit. S druge strane bio je makedonski MZT iz Skoplja, godina sudionik ABA lige, a i danas vrlo ozbiljna momčad. Uvjerili su se u to i Goričani kroz ovih 40 minuta na terenu, nakon kojih je semafor pokazivao 77-73 za Makedonce. Bilo je to teških, iscrpljujućih 40 minuta košarke, nitko se ni u jednom trenutku nije uspio značajnije odvojiti, a kao logična posljedica došla je i drama u završnici. Posljednjih nekoliko minuta vodila se prava bitka za svaki koš, a Makedonci su na kraju bili malo sretniji, spretniji, koncentriraniji…

Marko Baković bio je prvi gorički strijelac u porazu s 15 koševa, Kalajžić je opet bio efikasan s 14, deset je ubacio Krešimir Ljubičić, po osam Majcunić i Lovro Mazalin. Sve je ovoga puta bilo uzalud, Gorica je doživjela poraz koji je odnio i teoretsku šansu da se plasira u doigravanje.

– Ostaje žal za tim prvim balonom i dalje, te utakmice su nam nedostajale – rekao je trener Josip Sesar pa se okrenuo porazu od MZT-a:

– Bila je to baš muška, iznimno čvrsta utakmica, a u posljednje tri minuta skupo su nas koštale neke pogreške u preuzimanju u obrani. Oni su ste te pogreške kaznili i možemo im jedino čestitati.

MZT je otišao u doigravanje, Gorica nije, a posebna gorčina ostaje zbog činjenice da za to nije kriva ona sama, nego i splet okolnosti… No što je, tu je, preostaje još jedino zatvoriti ovu prvu, povijesnu sezonu jednom dobrom partiju u subotu protiv crnogorske Sutjeske.


Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike