Prijava

Vaša prijava

Poslovnim korisnicima koji ne rade, VG Čistoća neće naplatiti uslugu odvoza otpada

[]

VG Čistoća obavještava poslovne korisnike koji nisu u mogućnosti otvoriti svoje objekte, sukladno izmijenjenim mjerama Stožera civilne zaštite, i u njima ne obavljaju nikakvu poslovnu djelatnost te zbog toga ne koriste ni javnu uslugu sakupljanja i odvoza komunalnog otpada, da ih o tome obavijeste kako im ne bi ispostavili račun za mjesec travanj. 

Podsjećamo, u cilju sprječavanja mogućnosti širenja epidemije koronavirusom Stožer za civilnu zaštite Republike Hrvatske uveo je epidemiološke mjere kojima je dijelu poslovnih korisnika usluga VG Čistoće d.o.o. privremeno onemogućen rad i naloženo zatvaranje objekata. Izmjenom iste Odluke uvode se druge nužne epidemiološke mjere i preporuke od 26. veljače čime je rad istih omogućen. No, iz VG Čistoće napominju da oni koji nisu ovorili svoje objekte, uslugu odvoza otpada ne moraju platiti. Kako bi bili oslobođeni plaćanja usluge, poslovni korisnici moraju preuzeti “ZAHTJEV za privremenu obustavu fakturiranja cijene javne usluge za pravne subjekte koji nisu otvorili svoje uslužne djelatnosti“,   kojeg ispunjenog zajedno s dokazom privremenog prestanka rada (ispis iz e-Porezne ili neki drugi dokaz o privremenom prestanku rada gospodarskog subjekta), dostave na email: odjava@vgcistoca.hr s rokom do 15. travanja 2021 godine.

– Navedeni ZAHTJEV nam je potreban kao temelj nefakturiranja usluge zbrinjavanja otpada za mjesec travanj 2021. godine. – poručuju iz VG Čistoće uz napomenu da će se usluga morati redovno naplatiti onima koji zahtjev ne podnesu do 15. travanja.