Prijava

Vaša prijava

Program Noći knjige u Gradskoj knjižnici online, ali sadržaja neće nedostajati

[]

Kao i svake godine, 23. travanj, Svjetski dan knjige, posvećen je slavljenju knjiga i čitanja. U Hrvatskoj je taj datum vezan i uz Dan hrvatske knjige, 22. travnja, kao spomen na dovršetak tiskanja “Judite” Marka Marulića, na taj datum 1521. godine. Ove godine navršava se okruglih 500 godina od trenutka u kojem je simbolično oblikovan hrvatski književni jezik.

Zdravlje nije samo odsustvo bolesti, već i prisustvo knjiga u našem životu. To je jedan od slogana koji prate ovogodišnju manifestaciju Noć knjige s temom “Ljekovita moć knjige”, koja se već deset godina organizira u Hrvatskoj s ciljem zajedničkog dijeljenja radosti čitanja i pisanja.

– Iako smo se nadali da će pandemija do sada već popustiti, i dalje će se većina, ako ne i svi programi Noći knjige, odvijati u online okruženju. Iako znamo da niti jedan virtualni prostor ne može na pravi način zamijeniti susret s knjigom i autorom uživo, i u Gradskoj knjižnici Velika Gorica za ovogodišnju smo manifestaciju većinu naših događanja smjestili na naše web stranice, društvene mreže i youtube kanal knjižnice. Vjerujemo da ćete se uključiti u neke od ponuđenih sadržaja – kažu iz goričke knjižnice.

Osim izložbi u Dječjem odjelu i Knjižnici Galženica, iz Gradske knjižnice su pripremili i bajkaonicu za djecu s pripovjedačicom Srebrenkom Peregrin, “skajpanje” s autoricom knjige “Terapijske priče” Boženom Galoić, književnu slušaonicu, raspravu za članove čitateljskog kluba FB čitaonica i preporuke knjižničara o knjigama koje mogu djelovati ljekovito.

Foto: Gradska knjižnica Velika Gorica

Detaljan program i linkovi za praćenje događanja dostupni su na web stranici knjižnice i društvenim mrežama te aktivni tijekom cijelog dana i noći knjige, a programe ostalih knjižnica i knjižara zainteresirani mogu pratiti na službenoj stranici Noći knjige.

Noć knjige započinje u petak, 23. travnja, u 9 sati bajkaonicom za djecu sa Srebrenkom Peregrin, uz predstavljanje knjige “Bajkarice: junakinje iz narodnih predaja cijelog svijeta”. Program će se održati na YouTube kanalu knjižnice.

Kako nas priče mogu izliječiti u Skajpanju s autorom otkrit će Božena Galoić, dugogodišnja defektologinja i psihoterapeutkinja na Odjelu ovisnosti Klinike za psihijatriju KB „Sestre milosrdnice“ u Zagrebu. Autorica je knjige “Terapijske priče i još ponešto”.