Prijava

Vaša prijava

Delfi ušao s klupe i spasio bod u Šibeniku

[]

Već smo naviknuti da u sastavu Gorice nema Joeya Suka, jednog od ključnih igrača, nije više toliko neobično da nema i Kristijana Lovrića, prvog strijelca i asistenta, a za utakmicu u Šibeniku nije bilo ni kapetana Aleksandra Jovičića. Takva Gorica, mlada i u lošem nisu, bez dovoljno samopouzdanja, došla je na noge jedinom protivniku u HNL-u protiv kojega nikad nije ispustila ni boda. Unatoč tom podatku, bilo je jasno da će ovo biti izuzetno zahtjevno gostovanje, a upravo takvo je i ispalo… Pobjeda za mir opet nije stigla, ali barem je poraz izbjegnut u samoj završnici.

Već nakon 45 sekundi Šibenik je imao prvu priliku na utakmici i dalo se naslutiti da slijedi teško poluvrijeme. Imala je Gorica u njemu i svoje prilike, glavom su pokušavali i Josip Mitrović, i Dario Špikić, i Krešimir Krizmanić, ali samo je Mitrovićev pokušaj bio barem donekle konkretan. Upravo je toga, konkretnosti, Gorici i ovoga puta najviše nedostajalo. U završnoj trećini terena, ali i kod svakog dodavanja, kod svakog duela… Uvijek je to nekako ispadalo – zamalo. I uzaludno.

Šibenik je imao nešto konkretnije šanse, nešto odlučnija rješenja, a gol su zabili dvaput. Oba puta isti igrač, Suad Sahiti, a za Goricu u tom slučaju postoje dobra i loša vijest. Dobra je da je onaj prvi, iz 30. minute, poništen zbog zaleđa, a loša da onaj iz 40. minute, nakon asistencije kapetana Marka Bulata, nije… I Šibenik je nakon 45 minuta zasluženo vodio. Svoj subjektivnosti unatoč, teško je reći da je Gorica zaslužila nešto više.

S prvim izmjenama trener Siniša Oreščanin čekao je do 60. minute, kad su Ognjen Mudrinski i Younes Delfi zamijenili afrički dvojac iz navale, Senegalca Matara Dieyea i Liberijca Sylvanusa Nimelyja. Malo nakon toga nešto se konkretnije konačno počelo događati pred šibenski golom, uključujući i jako dobru šansu za Josipa Mitrovića, u kojoj je ofenzivac Gorice pucao nedovoljno precizno, ravno u golmana.

Kako se primicao kraj utakmice, Gorica je sve više pritiskala, stezala obruč oko šibenskoga gola, a domaćin se mogao samo braniti “autobusom u šesnaestercu”. Pritisak i velika želja konačno su naplaćeni u 87. minuti, koji trenutak nakon što je domaći igrač Marcos Mina isključen zbog drugog žutoga kartona. Jurica Pršir izveo je korner s desne strane, a Younes Delfi, koji je odigrao posljednjih pola sata, skočio je više od ostalih i glavom pogodio za prvi gol Gorice nakon više od 260 minuta nogometa.

Pokušala je Gorica do kraja uzeti i puni plijen, tražila način kako doći do drugoga gola, no nije išlo. Bod je u džepu, niz utakmica bez pobjede sad je na sedam, a nova prilika da ga se prekine stiže u subotu, zajedno s Lokomotivom, koja gostuje u Velikoj Gorici.

ŠIBENIK – GORICA 1-1
ŠIBENIK. Stadion Šubićevac. Bez gledatelja. Sudac: Fran Jović (Zagreb). Pomoćnici: Luka Pušić (Zagreb) i Dejan Vuković (Zagreb). VAR: Duje Strukan (Split). AVAR: Vedran Đurasek (Sisak).
STRIJELCI: 1-0 S. Sahiti (40), 1-1 Delfi (87)
ŠIBENIK: Rogić – Pajić, Batarelo (od 86. Rak), Schildenfeld, Kvesić (od 76. Bilić) – Mesa (od 76. Alimi), Ćurić, Bulat – S. Sahiti (od 63. Mina), E. Sahiti (od 76. Todoroski) – Jurić. Trener Sergio Escobar.
GORICA: Banić – Musa, Steenvoorden, Krizmanić, Keita – Babec, Pršir – Špikić (od 76. Dvorneković), Nimely (od 60. Delfi), Mitrović – Matar (od 60. Mudrinski). Trener Siniša Oreščanin.
ŽUTI KARTONI: Pajić, Bulat, Mina (Šibenik), Steenvoorden, Krizmanić, Nimely, Musa, Delfi (Gorica)
CRVENI KARTONI: Mina (Šibenik)