Prijava

Vaša prijava

Veliki derbi na Udarniku: ‘Jarun ima puno više novca, ali novac ne igra…’

[]

Koliko se brzo i lako u nogometu naizgled idealna situacija može pretvoriti u kriznu vidjeli smo ovog proljeća na primjeru HNK Gorice, a nešto slično upravo proživljava i drugi turopoljski klub, naš jedini trećeligaš. Kurilovec je s novim trenerom Markom Pancirovim fantastično otvorio proljeće, nanizao šest sjajnih pobjeda, a onda – stao. Zbog spleta okolnosti, zbog poneke ozljede previše, Kurilovčani ove subote od 17 sati dočekuju vodeći Jarun s pet bodova minusa. I s tri uzastopna poraza, odnosno s jednim bodom iz posljednje četiri utakmice.

– Bilo je tu svega, i peha, i nesreće, i raznih problema, ali znamo što moramo raditi da bismo se izvukli iz ovog lošijeg niza i vjerujem da ćemo to i napraviti – kaže trener Pancirov iščekujući derbi kola, za mnoge i derbi prvenstva.

Donedavno je Kurilovec bio vodeći na tablici, s jasnom željom da izbori plasman u 2. HNL, pa iako su Kurilovčani sad treći, jer i Trnje se uguralo ispred njih, ovo će svakako biti posebna utakmica, s vrlo velikim ulogom. Kartoni su odrađeni, dio ozljeda zaliječeno, a posebno će važno biti hoće li moći nastupiti Caio Cruz, 18-godišnji brazilski napadač koji je ove zime došao na posudbu iz Gorice i odmah pokazao da je veliko pojačanje.

– Da, Cruz ima svoje kvalitete, uostalom zabio je pet golova u pet utakmica, ali ne bih rekao da je problem samo u tome što njega nemamo već tri tjedna. Najlakše je na taj način tražiti alibije, kroz ozljede i izostanke, no u svemu ovome smo čak i dobili neke igrače koji su dosad manje igrali, a sad su uz minutažu stekli i iskustvo – ističe trener Pancirov.

Sve to bit će potrebno u sudaru s Jarunom, koji dolazi s momčadi u kojoj su i nekadašnji dinamovac Tomislav Barbarić, iskusni prvoligaški igrač Ivan Baraban, bivši igrač Kurilovca Matej Kelava… Po imenima je to najsnažnija momčad u ligi, s najviše iskustva, no kurilovečka mladost već je više puta pokazala da može svakome parirati.

– Znamo sve o njima, kao što i oni znaju o nama. Puno toga će ovisiti o raspoloženju igrača, a ja očekujem pobjedu. Ništa drugo me ne zanima – odlučan je trener Kurilovca.

– Kvalitetni su, jaki su i igrački i logistički, no potrudit ćemo se da pokažemo svu čar nogometa, da onaj tko ulaže veći novac ne mora biti i najbolji. Velika je razlika u ulaganjima, njihovi igrači plaćeni su i do tri puta bolje od naših, ali sve se svodi na teren, na igru 11 protiv 11, a tu novac nije presudan – dodao je Pancirov.

Šteta je u svemu ovome što i dalje nema gledatelja, što navijači Kurilovca neće moći pomoći svojim igračima u ovako važnoj utakmici, ali i na to smo se već morali naviknuti. Bit će u svakom slučaju vrlo zanimljivo na Udarniku, danas od 17 sati…