Prijava

Vaša prijava

14. 03. 2015. od 10 do 16 sati – Domaći plac i krameraj u Srednjoj strukovnoj školi


DOMAĆI PLAC I KRAMERAJ, TRANZICIJSKI DOGAĐAJ U VELIKOJ GORICI

krameraj&plac17

Tranzicijska grupa u Velikoj Gorici, u suradnji sa Srednjom strukovnom školom Velika Gorica i udrugom G.A.S., ponovno organizira DOMAĆI PLAC, sajam fine i zdrave hrane, i KRAMERAJ, sajam razmjene rabljenih stvari. Događaj će se održati u predvorju Srednjoškolskog centra, Tomaševićeva 21, Velika Gorica, u subotu 14. 3. 2015. od 10:00 do 16:00.

Na DOMAĆEM PLACU predstavit će se obiteljska gospodarstva koja se bave prirodnim uzgojem hrane. Posjetitelji će se moći priključiti odnedavno aktivnoj velikogoričkoj Grupi solidarne razmjene čiji je cilj povezati kupce s malim lokalnim proizvođačima.

U sklopu VRTLARSKOG KUTKA održat će se razmjena sadnica i sjemena starih sorti, a Tranzicijska grupa predstavit će svoj zajednički vrt Vrćak.

Od starih razglednica do kućanskih potrepština, KRAMERAJ će privremeno udomiti rabljenu robu u dobrom stanju koja još nije odslužila svoj uporabni vijek. Zauvijek dom pružit će joj netko komu će biti zaista potrebna ili lijepa, a jedino što se neće razmjenjivati je novac.

Tranzicijska grupa u Velikoj Gorici je neformalna građanska inicijativa usmjerena na stvaranje održive zajednice u prijelazu prema niskougljičnom društvu. Kroz razmjenu i suradnju ovaj događaj nastoji potaknuti jačanje lokalne zajednice.

Raspored radionica:

10:30 – 11:30  Pokazna vježba i terapeutska radionica Tai-Chi Chuana s Udrugom Suncokret; voditelj: Dražen Mužar

11:30 – 12:30  Radionica pripreme zelenih sokova; voditeljica: Jelena Tomašević

12:30 – 13:30  Radionica cijepljenja voćaka; voditelj: Vladimir Leder

14:00 – 15:30  Radionica prirodnog čišćenja i kozmetike

Ulaz i sudjelovanje na radionicama su besplatni.