Prijava

Vaša prijava

Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo Dražena Barišića


Zašto je Povjerenstvo za odlučivanju o sukobu interesa kaznilo Dražena Barišića?

barisic dvorana lekat za vikndicu

Ni velikogorički ni ostali hrvatski mediji do sada nisu opširnije pisali o istrazi Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa protiv gradonačelnika Barišića. Krajem godine je Povjerenstvo donijelo pravorijek, a potom i objavilo Odluku na svojim internetskim stranicama. Povjerenstvo je utvrdilo da Dražen Barišić i njegova supruga nisu prijavili kupljene nekretnine u Pokupskom, Gradićima i Čičkoj Poljani u razdoblju od 2009. do 2013. godine, to jest za vrijeme prvog mandata obnašanja dužnosti gradonačelnika Velike Gorice.

Prema nalazu Povjerenstva, riječ je o kupnji zemljišta za Barišićevu vikendicu u Pokupskom te o nekoliko parcela u Gradićima i jednoj u Čičkoj Poljani. Prema nalazima Povjerenstva, ispada da je Barišić došao u vlasništvo ili suvlasništvo nekoliko zemljišta u Gradića vrijednosti od 50 do 150 tisuća kuna. Za neka zemljišta je, u međuvremenu, promijenjena i namjena. Povjerenstvo je taksativno nabrojilo za koje nekretnine Barišić nije podastro financijske podatke, to jest nesklad između prihoda gradonačelnika Barišića i rashoda.

Neki politički analitičari sumnjaju da je Barišić postao su/vlasnik nekih nekretnina preko trećih osoba za koje se, zapravo, ne zna, jesu li stvarni ili fiktivni vlasnici. Naravno, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa se time nije bavilo, ali je zbog uočenih propusta, Dražena Barišića kaznilo s 10 tisuća kuna. U idućih 5 mjeseci od Barišićeve plaće će se oduzimati po dvije tisuće kuna.

Donosimo opširnu Odluku Povjerenstva u cijelosti.

drazenbarisic_si-79_13-1
drazenbarisic_si-79_13-2
drazenbarisic_si-79_13-3
drazenbarisic_si-79_13-4
drazenbarisic_si-79_13-5
drazenbarisic_si-79_13-6
drazenbarisic_si-79_13-7
drazenbarisic_si-79_13-8