Prijava

Vaša prijava

Nevjerojatan rast zaposlenih u gradskoj upravi


  1. sjednica Gradskog vijeća, 25. ožujka 2015. godine, aktualni sat

U Gradskoj upravi zaposleno oko 180 djelatnika?!

barisic crte stadiona IMG_8468

Kada je Dražen Barišić 2009. godine došao na dužnost gradonačelnika u gradskoj upravi bilo je manje od 90 zaposlenika. Barišić je do danas zaposlio još skoro toliko. Nevjerojatno, ali istinito!

Leo Lisac pitao je gradonačelnika do kada će zapošljavati nove djelatnike u Gradskoj upravi. „2009. godine gradska uprava je brojila manje od 90 djelatnika, danas ih je između 170 i 180. Točan broj ne možemo dobiti. U tijeku su novi natječaji za  zapošljavanje, a u zgradi gradske uprave zaposlenici već sjede u holu. Do kuda ćemo dogurati tim tempom i do koje brojke gradonačelniče mislite ići“, pitao je vijećnik Lisac.

Gradonačelnik Barišić je pojasnio da djelatnici koji sjede u holu nisu gradski već administracija policije koja je u zgradi gradske uprave jer se nadograđuje velikogorička policijska postaja. „S novim zapošljavanjem ćemo dogurati do toga da ćemo privući sredstva EU. Za to smo morali osnovati upravni odjel i uposliti mlade i obrazovane ljude. Legalizirat ćemo objekte od čega će Grad prihodovati sredstva a vlasnicima će biti omogućeno raspolaganje i trgovanje svojim nekretninama. U našoj zgradi nemamo dovoljno mjesta, a ljudi negdje moraju sjediti i raditi. Novim zapošljavanjem nije narušena financijska stabilnost Grada“, zaključio je gradonačelnik

Vijećnik Lisac prokomentirao je da se kroz natječaje za zapošljavanje koji su u tijeku ne traže visokoobrazovani i stručni djelatnici. „Radi se o pomoćnim poslovima. Svi znamo tko će na tom radnom mjestu biti zaposlen i prije nego što natječaj bude zaključen“, prokomentirao je Lisac.

BAJKE O EU FONDOVIMA

Grad dosad od Europe dobio nula kuna

Gradu je Europa odbila projekt gradskog bazena, a nedavno i projekt revitalizacije dvorc Lukavca. Vijećnik Mario Zdelar zaključio je da „do danas nismo digli niti jedan cent iz EU fondova“.

Vijećnika Maria Zdelara zanimalo je koliko je Grad Velika Gorica do sada povukao sredstava iz EU Fondova. „Zanima me konkretno iznos, bez obzira o kojem se fondu radilo, pred pristupnom, pristupnom, strukturnom ili nekom drugom. Prije 6 godina smo zaposlili stručne ljude da rade projekte za EU Fondove. Valjda su do sada već završili škole i nešto naučili“, rekao je Zdelar.

Gradonačelnik Barišić rekao je da je nekoliko realiziranih projekata, no konkretno je naveo samo Dječji vrtić Žirek. „Ima i drugih, ali povuči ćemo oko pola milijarde kuna do 3. mjeseca sljedeće godine. Uskoro će biti gotov i projekt reciklažnog dvorišta u Mraclinu. Pročelnica će Vam na ovo pitanje pisano odgovoriti. I Ured ne postoji 6 godina, već od jeseni 2013. godine“, rekao je Barišić.

Nakon gradonačelnikova odgovora vijećnik Zdelar je zaključio da „do danas nismo digli niti jedan cent iz EU fondova“.

VATRU GASI, NOGOMETAŠE SPASI

Seoskim nogometnim klubovima Grad pokriva sve režijske troškova, a što je s vatrogasnim društvima?!

Pero Josipović pitao je hoće li Grad, po uzoru na nogometne klubove, snositi troškove režija i dobrovoljnim vatrogasnim društvima.

Gradonačelnik Barišić odgovorio je da Grad to već radi. „Ako postoji ikoje dobrovoljno vatrogasno društvo da mu Grad ne plaća režije i to će se promijeniti, osim ako svoj prostor ne daju u podnajam“, rekao je Barišić.

Vijećnik Josipović uzvratio je da DVD-u Staro Čiče Grad ne plaća režijske troškove u domu.

JA I ŠUKER STARI PRIJATELJI

Gorica je logični i realni izbor

Nogometni kamp HNS-a samo što nije

Tomislav Lukšić pitao je koliko je realno da kamp HNS-a bude u Velikoj Gorici i kada će biti odigrana prva utakmica na igralištu s umjetnom travom na gradskom stadionu.

„Za kamp HNS-a izgledi su realni i logični. Pripremili smo prijedlog i idejno rješenje. Sve je još u formi prijedloga. Otvorene su mogućnosti ili da bude dano pravo građenja, ili prodaja zemljišta ili koncesija. Ponuđeni prostor je logički izbor HNS-a. Predviđen je prostornim planom, prometno je dobro povezan, infrastrukturno opremljen“, odgovorio je gradonačelnik Barišić.

Prema riječima Ervina Kolarca, zamjenika gradonačelnika, umjetni travnjak bit će gotovo poslije Uskrsa, negdje oko 14. travnja.

SVE O GRADSKIM STANOVIMA

Izaberi moj kume što ti srce želi!

Sven Fabijančić zatražio je od gradonačelnika sve informacije o gradskim stanovima, koliko ih je, tko su njihovi korisnici, po kojoj osnovi, koliko dugo, koliko plaćaju najam? Kad je bila zadnja revizija korisnika, ima li Grad kontrolu stanja svojih stanova?

S obzirom da je vijećnik Fabijančić zatražio puno podataka odgovor će dobiti u pisanom obliku. „Grad u svom vlasništvu ima 154 stana. Dođite i pogledajte što vas zanima, izaberite si“, rekao je gradonačelnik.

TEMATSKA SJEDNICA O VG SPORTU

Domagoj Oštrić pitao je razmišlja li se o organizaciji tematske sjednice o stanju u velikogoričkom sportu?

Gradonačelnikom zamjenik Ervin Kolarec predložio je da se uputi dopis Zajednici športskih udruga da sazove tematsku sjednicu poput one u Ključić Brdu. „Na njoj bih s ponosom mogao reći koliko je Grad unazad 6 godina uložio u sport. Nikada se toliko  nije izdvajalo za sportaše. Izgrađena je nova sportska dvorana, uređeni su sportski objekti po selima, a izdvajamo i sredstva za rad sportskih udruga. To nije dovoljno, a u ova teška vremena nema sponzora. Uvjeren sam da ćemo naći dodatna sredstva da se ne bi dogodilo da nam se koja udruga ugasi“, pojasnio je zamjenik Kolarec.

Vijećnik Oštrić istaknuo je kako bi volio da ta tema bude upravo na sjednici Gradskog vijeća. „Ne želim da je spuštamo na razinu ZŠU“, rekao je Oštrić.

ODVODNJA DONJEG TUROPOLJA

Opet nova promjena

Turopoljski lug bit će spašen. Od Europe se očekuje 55 milijuna eura. Što se babi htilo, to joj se i snilo

Zlatko Mihanić svojim pitanjem je potaknuo gradonačelnika da vijećnicima pojasni do kuda se došlo s odvodnjom donjeg Turopolja i prezentira novosti iz radne zone Rakitovec.

Za kanalizaciju je u tijeku priprema projekata za fondove EU. Vrijednost projekta je 55 milijuna Eura. „Radi se o nekoliko tehno – ekonomskim cjelina. Došlo je do promjena. Neće se graditi kolektor u Turopoljskom lugu već će se odvodnja spojiti na postojeći pročistač koji će se rekonstruirati. Naš projekt je dobio status strateškog i trebao bi biti gotovo do kraja 2018. godine“, rekao je Barišić.

U Radnoj zoni Rakitovec od 7 prodanih parcela, u Gradu se načulo da će, ovih dana 3 vlasnika zatražiti građevne dozvole. „U kupoprodajnom ugovoru je navedeno da gradnja mora početi najkasnije 2 godine od kupovine zemljišta“, rekao je gradonačelnik. Što se tiče Distributivnog centra za voće i povrće, gradonačelnik je obećao da će uskoro biti press konferencija na kojoj će se govoriti da će uskoro početi gradnja ULO hladnjače.

OBNOVE ULICA

Mirka Berkovića je zanimalo koje se sve ulice namjeravaju rekonstruirati ove godine.

Gradonačelnik Barišić je rekao da je u tijeku natječaj za uređenje pristupne ceste novoj osnovnoj školi u Novom Čiču  te da se u svibnju očekuje početak radova. Nastavljaju se i radovi u Ulici kralja Tomislava u Gradićima – prema Lomnici. U tijeku je i I faza opremanja radne zone Rakitovec, jer Gorica staklo namjerava tamo graditi svoja 3 pogona. Tijekom ljeta, prema riječima gradonačelnika, počet će izgradnja rotora na raskrižju Ulice S. Kolara i Matice hrvatske. Time će se dio Ulica matice Hrvatske do Tržnog centra pretvoriti u dvosmjernu.

ZAŠTO SE UNIŠTAVA ŽOKAZENA

Politički obračun s predsjednikom Azene

Damir Šimunić pitao je za kriterije dodjele sredstava sportskim kolektivima. „Nedavno je skupština ZŠU rasporedila 7 milijuna kuna. Neke udruge su nezadovoljne i svoje nezadovoljstvo iskazuju javnim obraćanjem. Žale se na ZŠU nema jasnih kriterija za raspodjelu novca“, pojasnio je Šimunić.

Zamjenik gradonačelnik Ervin Kolarec rekao je da bi svakako prije ljetne stanke trebalo održati tematsku sjednicu Gradskog vijeća po pitanju goričkog sporta. Zatim je istaknuo kako je ŽOK Azena „naš najbolji, najuspješniji i najtrofejniji ženski sportski kolektiv, jedini prvoligaš i gradski brend. Posebno uspješne su Azenine mlađe dobne kategorije, juniorke koje su osvojile 4. mjesto na državnom natjecanju te mlađe kadetkinje koje su se plasirale na državno natjecanje, na čemu im ovim putem i čestitam. Maraton klub i ove je godine organizirao turopoljsku trku, 23. po redu na koju tradiciju smo ponosni. Grad Velika Gorica daje financijsku potporu sportu, ali mi ne raspoređujemo novac. Vaše pitanje ću proslijediti Zajednici športskih udruga da nam dostavi jasne kriterije raspoređivanja novca, pa ću Vam odgovoriti kad dobijem odgovor od njih“, rekao je Kolarec.

Da je tematska sjednica o stanju u velikogoričkom sportu, pravo mjestu za rješavanje tog problema, složio se i Tomo Vidović, predsjednik Gradskog vijeća.

Damir Šimunić se osvrnuo na odgovor zamjenika Kolarca, rekavši, „Ja nisam htio imenovati niti jedan sportski kolektiv, ali kad ste već spomenuli Azenu, nije mi jasno zašto joj se sredstva smanjuju za 60%, ako se ništa nije promijenilo u njezinom statusu. Je li to možda, kao što se može čuti po gradu, politički obračun s predsjednikom Azene“, upitao (se) Damir Šimunić.

 


Rezultati akcije skupljanja starog papira - ožujak