Prijava

Vaša prijava

FOTO Grad svečano dočekao Velimira Šandora, uručeno mu 10.000 kuna

[]

Grad Velika Gorica i gradonačelnik Krešimir Ačkar danas su održali svečani doček našeg uspješnog paraolimpijca Velimira Šandora. Kako nam govori Šandor, još uvijek se od svega nije potpuno odmorio: “Polako svi dojmovi sjedaju na svoje, a sa svime se lakše nositi s ovim srebrom oko vrata. Sada se vidi da sav trud koji smo uložili u zadnjih pet godina se isplatio i sve je došlo na svoje. Svi potezi koje smo vukli i sve što smo napravili, bilo je pun pogodak. Imalo je smisla, vrijedilo je.

Gradonačelnik se prisjetio kako mu je prvo svečano primanje još 2015. godine bilo upravo za Velimira Šandora i Mirjanu Lučić. “Tada je bila riječ o realiziranju staza za treniranje, ali i o Tokiju kao cilju. Osvojiti olimpijsku medalju je ono što svaki sportaš sanja, a rijetko tko to uspije. Uz trud i prepreke je probudio nadu i optimizam i sve nas učinio ponosnima i sretnima.”, govori Krešimir Ačkar. Kao nagradu i zahvalu Velimiru Šandoru uručili su mu 10.000 kuna.

Grad je slijedio moj put i napredak. Omogućili su da stadion sada bude reprezentativan, bacili su nam bubu u uho da ga registriramo kao atletsku stazu za poligon, da se organiziraju europski bacački mitinzi.. Vi ste na našu preporuku reagirali i sve odradili, hvala vam. Nadam se da nisam zadnji nego da će iza mene doći još atletičara i da će se pojaviti neki bacač koji će se uspjeti prezentirati kroz klub u Velikoj Gorici. Ponosan sam na to što me slijedite i za sve što mi dajete. Hvala što imam vašu podršku”, emotivno govori Šandor.

Šandor objašnjava kako mu je motivacija bila želja da bude što jači i konkurentan. “Sam sebi sam rekao da neću biti statist u sportu. Ja sam taj koji se hrani s velikim rezultatima, to me pokreće. Na kraju se sve isplatilo.”

Mirjana Lučić iz Atletskog kluba osoba s invaliditetom Uspon se također osvrnula na Velimirov uspjeh istaknuvši kako su zahvalni na podršci Grada, no ujedno i nadajući se kako će u budućnosti biti još malo veća jer žele stvoriti još Velimira.

Znam što paraolimpijske i olimpijske igre za svakog sportaša znače. Živjela sam s Velimirom i pružala sve što je u našoj mogućnosti kako bi postigao ovakav rezultat. Kada ga je postigao, moja prva poruka Velimiru je bila da sam beskrajno ponosna na njega, ali da se sada malo odmori i krene dalje. Uvjete za treninge imamo, no kako bismo stvorili još Velimira treba nam podrška u trenerskom kapacitetu” kazala je Lučić.

Pričao nam je i kako je to izgledalo na natjecanju: “Po treninzima i svim parametrima smo vidjeli da će ići dalje od 20 metara, no natjecanje i konkureti su podbacili, a usuđujem se reći da ja najmanje. Izuzetno sam zadovoljan s pripremom i svime kako je ispalo. Ponosan sam na sebe i cijeli tim.” Prisjeća se i kako su rezultati bili slični te je njih šestero bilo u razmaku od pola metra.

Sada ga čeka mali odmor u rujnu, a nakon toga ponovno kreću s treninzima, a fokus je – Pariz. “Ako će biti zdravlja, ako neće biti povreda, mislim da mogu puno napredovati i stvarno pokazati da vrijedim za 20+ metara. Što će biti do Pariza pokušat ćemo odraditi maksimalno, ali fokus će biti na Parizu.”

 

 

Objava FOTO Grad svečano dočekao Velimira Šandora, uručeno mu 10.000 kuna pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.