Prijava

Vaša prijava

Rovinj ovoga puta bolji


Goričani su izgubili utrku za doigravanje. I sami su znali da će ih svaki poraz skupo koštati te su upravo zato u svaku utakmicu ulazili nabrijani. No, OK Rovinj je ovoga puta bio bolji. Na domaćem terenu Rovinjani su pobijedili Goričane s 3:0 u setovima (25:23, 25:21, 26:24).

Iako 3:0 zvuči uvjerljivo rezultati po setovima ipak pokazuju da je bilo vrlo gusto. Utakmica je mogla otići u bilo kojem smjeru, ali ovaj put su domaćini ipak bili bolji u ključnim trenucima rekao je kapetan OK Gorice Jurica Skorin. I uistinu je bilo tako. Setovi su bili izjednačeni, uglavnom se igralo poen za poen, ali kada bi trebalo povući u završnici, Goričani bi stali dok su domaćini jurili ka pobjedi.

Bodreni od strane publike, Rovinjani su od samoga početka krenuli jako, no ni Goričani u utakmicu nisu ušli ništa lošije. Ali ono bitno je da nivo igre nije padao. Obje ekipe su se borile od prvog do zadnjeg poena. Izgleda da je domaći teren i domaća publika ipak velika prednost jer baš kada bi se Goričani ponadali i poveselili da je poen gotov u njihovu korist, Rovinjani bi to vješto spasili i okrenuli stvar. Skorin smatra da je obrana presudila: Rekao bi da je igra u obrani bila ključni element u ovoj utakmici jer su obje ekipe prijem i napad dosta dobro odrađivali. A Rovinj je u obrani više pokazao.

Nakon ovog poraza Goričanima su izbrisane sve šanse da uđu u doigravanje za prvaka hrvatske. Samim time to znači da će sljedeće godine igrati u donjem domu 1.A nacionalne odbojkaške lige te pokušati ponovno izboriti ulazak u doigravanje te gornji dom što im je uspjelo prošle godine. Skorin poručuje da ne odustaju: Naravno da smo svi tužni, al očito u 2 godine iz druge lige do prve jakosne skupine je velik skok i čini se da još nismo zreli za igru s najjačim ekipama. Također druge ekipe imaju puno bolje uvjete za treniranje i tu je njihova prednost. Naravno da nećemo odustati nego izvući maksimalno i sljedeće godine vratiti se još jači i bolji.

OK GORICA: M. Nikolaus, I. Šulc, D. Cota, M. Martinko, F. Silić, I. Orešković, J. Skorin (C), M. Bičvić, B. Janjanin, D. Burčul (L), M. Orešković, trener: Nikola Jugo

OK ROVINJ: M. Ličina, G. Sponza, D. Hrelja (C), S. Sreden, D. Vincek, V. Poropat, A. Poropat, M. Ilić, D. Janko (L), A. Peršić (L), S. Mostahinić, M. Čičković, trener: Klaudio Poropat

Post Rovinj ovoga puta bolji je prvi puta viđen na Odbojkaški klub Gorica.