Prijava

Vaša prijava

Svladana zagrebačka Mladost


U subotu 10. veljače, u 13. kolu 2. nacionalne odbojkaške lige – centar, odbojkaši Gorice ostvarili su vrijednu pobjedu od 3:1 (25:23, 25:22, 26:28, 29:27) na gostovanju kod Mladosti iz Zagreba te zadržali priključak za vodećim momčadima prvenstva

Na kratko putovanje do Doma odbojke na Savi, gorički odbojkaši krenuli su lišeni pomoći dvojice seniora, Ivana Vrpoljca i Josipa Huljeva, koji zbog poslovnih obaveza nisu mogli pomoći svojim suigračima. Priliku je tako, na poziciji srednjeg blokera, na temelju dobre igre u prošloj prvenstvenoj utakmici, ali i pristupu treninzima tijekom cijele sezone, dobio mladi Tomo Dumić. Nastavak je to politike kluba, da u seniorskim utakmicama više prilike da svojim mladim odbojkašima, koji već duže vrijeme sudjeluju na seniorskim treninzima. Dobar primjer za to je i David Petar Buđak, koji je još prošle sezone debitirao za seniore, a od ove sezone je u potpunosti preuzeo poziciju libera. Nastave li s ozbiljnim radom i pristupom treninzima, uskoro će i ostali članovi juniorskog pogona OK Gorice ostvariti ozbiljne minute u seniorskoj odbojci.

Uz navedenu dvojicu juniora, ostali članovi prve postave Goričana bili su Luka Humski na poziciji tehničara, Damjan Šprem na poziciji korektora, drugi srednji bloker bio je Vedran Vukić, a dvojica primača bili su Mateej Bičvić i kapetan Dario Rukavina. Priliku s klupe čekali su Domagoj Ivković, Robert Strnić, David Jozić, Genti Martinaj i Matija Klasnić.  

Već je od prvog seta bilo vidljivo kako su mladi odbojkaši zagrebačke Mladosti znatno napredovali od zadnje utakmice ovih momčadi. Znatno su smanjili broj pogrešaka u igri i time prislili gostujuće odbojkaše na potpunu koncentraciju. Goričani su odgovorili jako dobrom igrom u napadu. Humski je dobro rasporedio lopte svojim napadačima, Vukić i Dumić su imali nekoliko atraktivnih napada sa sredine, Šprem je plasiranim mečevima ubijao Mladostašima volju za igrom, a Bičvić i Rukavina su snažnim smečevima upotpunili napadački arsenal gostujuće momčadi. Treba pohvaliti i libera Buđaka, koji je tijekom cijele utakmice igrao na vrlo dobroj razini. S nekoliko loših servisa, Goričani su zakomplicirali završetak seta, no ipak prvi stižu do 25 poena.

Dobru igru iz prvog seta, obje momčadi prenose i u nastavak utakmice. Goričani sada bolje serviraju i ostvaruju nekoliko poena na bloku, no Mladostaši cijelo vrijeme drže priključak. Cijelo vrijeme igraju svoju igru i ne žele olako izgubiti drugi set. Nakon neizvjesne završnice, iskusniji i, u ovom trenutku kvalitetniji, gosti ipak osvajaju drugi set.

U trećem setu nešto drugačija slika na terenu. U redovima gostiju dolazi do laganog opuštanja, a to Mladostaši obilato koriste. Zaista treba pohvaliti mlade odbojkaše domaćina, koji se nisu predali te su, usprkos rezultatskom deficitu, i dalje igrali u istom ritmu, bez straha i predaje. U trećem setu smo vidjeli i najveće vodstvo tijekom utakmice, jer su u jednom trenutku Mladostaši vodili s 18:11. Nakon time-outa Goričana, Mladostaši griješe na servisu, a kod gostiju je na servisu kapetan Rukavina. Taktičkim servisima radi probleme Mladostašima na prijemu, a to obilato koriste Vukić i Bičvić, koji s par blokova zaustavljaju napade Mladosti. Ono što oni nisu uspjeli blokirati, bez problema hvata gorička obrana, a Bičvić nezaustavljivo napada. Goričani su uspjeli smanjiti rezultatski deficit te čak i povesti u jednom trenutku, no u napetoj završnici, više sreće i koncentracije imali su Mladostaši.

Četvrti set obje momčadi otvaraju svom snagom. Domaćini jer nemaju više što za izgubiti,  gosti jer ne žele dovesti u pitanje pobjedu, koja se samo pola sata ranije činila sigurnom. Vidjeli smo jako kvalitetnu igru s obje strane, makar se moglo primijetiti kako Mladostaši griješe radi neiskustva, a Goričani radi laganog pada u snazi zbog prethodno odigrana tri iscrpljujuća seta. Ovaj set je bio preslika prva dva seta, jer se ni jedna momčad nije mogla znatnije rezultatski odvojiti. U neizvjesnoj završnici, Goričani ipak imaju više koncentracije,  te zajedničkim snagama, Vukić i Bičvić zaustavljaju napad Mladostaša i zaključuju ovaj uzbudljiv dvoboj.

U sljedećem kolu, odbojkaši Gorice na svom terenu dočekuju MOK Čazmu, vodeću momčad prvenstva. Eventualnom pobjedom, smanjili bi zaostatak za vrhom ljestvice na samo dva boda. Utakmica se igra u subotu 17. veljače u GSD Velika Gorica s početkom u 16 sati. Dođite pružiti podršku domaćim odbojkašima u ovoj važnoj prvenstvenoj utakmici.

Post Svladana zagrebačka Mladost je prvi puta viđen na Odbojkaški klub Gorica.