Prijava

Vaša prijava

U nastavak prvenstva krenuli pobjedom


Na otvaranju proljetnog dijela, u 11. kolu 2. nacionalne odbojkaške lige – centar, Gorički odbojkaši osvojili su tri boda pobjedivši OK Karlovac rezultatom 3:0 (25:12, 25:13, 25:16).

U nastavak prvenstva odbojkaši Gorice ušli su u ponešto izmijenjenom sastavu. Seniorskom sastavu pridružila su se trojica mladih odbojkaša, koji iz raznih razloga nisu igrali u prvom dijelu prvenstva. Radi se o Tomi Dumiću, Gentiju Martinaju i Davidu Joziću. Na njih trojicu Goričani ozbiljno računaju, i na mladićima ostaje samo rad i iskorištavanje prilika koje im se nude u seniorskoj odbojci. Ista stvar se odnosi i na ostale mlade odbojkaše iz OK Gorice, od kojih su mnogi već iskusili važne uloge u seniorskoj momčadi goričkih odbojkaša. U nastavku prvenstva, Goričani, nažalost, ne mogu računati na Snježana Prevolnika, koji zbog privatnih obaveza neće moći prisustvovati utakmicama. Za ovu utakmicu, zbog poslovnih obaveza, domaći odbojkaši su bili uskraćeni i za usluge Josipa Huljeva.

Domaći odbojkaši utakmicu otvaraju u najjačem sastavu. Tehničar Luka Humski dirigirao je domaćom momčadi, korektora je odigrao Damjan Šprem, srednji blokeri bili su Ivan Vrpoljac i Vedran Vukić, primačke pozicije pokrili su Mateej Bičvić i kapetan Dario Rukavina, a na poziciji libera igrao je David Petar Buđak. Priliku s klupe su, uz već navedeni talentirani trojac, čekali Domagoj Ivković, Matija Klasnić i Neno Hazer.

Od samog početka, namjera domaćih odbojkaša bila je jasna. Napraviti što veću razliku odmah u početku, i onda postepeno mijenjati starije igrače talentiranim mladićima s klupe i na taj način im omogućiti neprocjenjivo iskustvo igranja prvenstvene utakmice Druge lige. To naravno ne znači da se podcjenjivao protivnik, no mlada momčad Karlovca ipak još nije na razini na kojoj bi mogla zaprijetiti najjačoj postavi OK Gorice. Ukoliko nastave s predanim radom i prihvate savjete trenera, uskoro bi i mladići iz Karlovca mogli postati ozbiljna momčad u 2. nacionalnoj ligi – regije Centar.

Sva tri odigrana seta su bila jako slična. Goričani se brzo odvajaju i uvode igrače s klupe koji su onda tu razliku održavali do kraja seta. Karlovčani dosta griješe na servisu i to samo olakšava posao domaćinima. Drugi i treći set odigrali su praktično igrači iz juniorskog sastava OK Gorice, uz pomoć jednog ili dvojice seniora. Treba reći kako su svi igrači iskoristili svoje prilike i zadovoljili i struku i navijače OK Gorice. Vidi se kako među tim mladićima postoji velika volja za odbojkom i na njima je da tu volju pretvore u koncentraciju na treningu i prihvaćanje savjeta starijih igrača iz kluba.

 

Post U nastavak prvenstva krenuli pobjedom je prvi puta viđen na Odbojkaški klub Gorica.