Prijava

Vaša prijava

Akcija prikupljanja pomoći za učenike u Petrinji


Dragi učenici, učitelji i roditelji,

Volonterski klub naše škole pokreće akciju prikupljanja pomoći za 402 učenika OŠ Mate Lovraka u Petrinji.

U suradnji s ravnateljicom Ankicom Krnjajić Magdić i učiteljicom Jasnom Anušić iz navedene škole došli smo do informacije kako bi im od velike pomoći bila donacija novog ŠKOLSKOG PRIBORA (olovke, gumice, šiljila, bojice, flomasteri, škare, ljepila, vodene boje, tempere, kistovi, bilježnice...). S obzirom na virtualnu nastavu, mišljenja smo da bi im sigurno dobro došle i slušalice za mobitel, manji zvučnici, miš za računalo, podložak za miš, a vjerojatno bi ih razveselile društvene, edukativne ili didaktičke igre te slatkiši. Nadamo se da ćemo novim sitnicama učenicima u Petrinji pokloniti barem malo veselja te im uljepšati školske trenutke u ovim danima kada su okruženi oštećenim domovima i uništenim stvarima.

 

Akcija prikupljanja gore navedenih stvari trajat će od 25. do 28. siječnja 2021. 
(ponedjeljak – četvrtak). Učenici od 1. do 4. razreda stvari bi prikupljati u svojoj učionici te ih zatim prenijeli u učionicu fizike/kemije. Učenici od 5. do 8. razreda stvari mogu donositi u navedene dane na glavni ulaz škole, svaki dan od 10 do 11 sati ili od 14 do 15 sati, gdje će dežurati članovi našeg Volonterskog kluba.

U petak 29. siječnja volonteri će sve prikupljene stvari pakirati u vrećice za svakog pojedinog učenika, a vrećice će u danima nakon toga biti odvezene u Petrinju.

Učenike i učiteljice od 1. do 4. razreda molimo za još jednu pomoć. Ideja je da svaki učenik od 1. do 4. razreda (koji su trenutno u školi), uz koordinaciju svoje učiteljice, napiše ohrabrujuću rečenicu ili poruku podrške na papirić za učenike u Petrinji. Ukoliko želite, možete osmisliti i jednu zajedničku poruku na razini razreda – bitno je da ju svaki pojedini učenik svojom rukom napiše na papirić. Ako žele, na dnu papirića ispod poruke učenici mogu napisati svoje ime, razred ili (stariji učenici) čak i ime naše škole. Poruke također možete donijeti u učionicu fizike/kemije do četvrtka 28. siječnja. U svaku vrećicu s donacijama bit će stavljena i ova jedna divna poruka naših učenika.