Prijava

Vaša prijava

Izlet šestaša u Istru



Izlet šestaša u Istru
U ponedjeljak i utorak, 27. i 28. svibnja šesti razredi naše škole krenuli su na izlet u Istru. Putovanje je trajalo oko tri sata tijekom kojeg smo stali par puta.
Prvi dan smo prošetali Rovinjem, lijepim gradićem na zapadu Istre. Nakon Rovinja uputili smo se do Fažane, gdje smo i ručali. Bilo je fino. Punih trbuha krenuli smo na Brijune, tj. otok Veliki Brijun. Upoznali smo se s povijesti Brijuna, a nakon malo povijesti vlakićem smo krenuli u obilazak otoka. Vidjeli smo slonicu Lanku, zebre, nojeve, indijska goveda… Nakon te lude pustolovine, brodom smo se vratili do Fažane, a autobusom smo stigli do Pule gdje smo se smjestili u hotel Pula te večerali.
Nakon doručka razgledavali smo kulturno-povijesnu baštinu Pule, a tu bih izdvojila, svima dobro poznatu pulsku Arenu, po meni najzanimljiviji spomenik u Puli. Nakon toga, vratili smo se u hotel gdje su se neki okupali u hotelskom bazenu. Potom smo imali ručak, a nakon ručka posjetili smo Poreč, razgledali Eufrazijevu baziliku i grad te dobili slobodno vrijeme prije odlaska u autobus.
Svi smo se lijepo zabavili, od profesora do učenika, neki malo više, a neki malo manje, no sigurna sam da bismo svi opet rado otišli u Pulu, možda i na više od dva dana.
Nina Badanjak, 6.c