Prijava

Vaša prijava

Maturalac – 8. razredi: „Ovaj izlet ćemo sigurno zauvijek pamtiti!“


Ispred škole smo se okupili u jutarnjim satima, a kada smo sve spremili i provjerili uputili smo se prema Šibeniku. Do prvog stajališta vozili smo se oko dva sata. Na stajalištu smo se okrijepili, a neki su odigrali i koju igru te smo krenuli dalje.Do Šibenika smo se vozili oko tri sata. Kada smo stigli u Šibenik prvo smo posjetili spomen igralište košarkaškog velikana Dražena Petrovića. Saznali smo koliko je bio uspješan u svojoj košarkaškoj karijeri. Nakon igrališta, kroz uske šibenske ulice uputili smo se prema Katedrali sv. Jakova. Svi smo ušli u katedralu i ostali zadivljeni njezinom unutarnjom ljepotom. Nakon obilaska znamenitosti grada, otišli smo u trgovački centar Dalmare gdje smo ručali. Kada smo završili s trgovačkim centrom, uputili smo se do našeg hotela. Hotel je bio predivan i bili smo time vrlo zadovoljni. Prije večere smo se raspakirali, a zatim su neki otišli na kupanje, a neki u šetnju. Navečer smo imali disko i zabavljali se. Drugi dan, nakon doručka, uputili smo se do luke u Šibeniku gdje smo se ukrcali na brod i vozili se oko sat vremena do predivnog malog otoka Vrgada. Stigli smo oko pola jedanaest ujutro pa smo razgledavali prirodne ljepote otoka. Saznali smo da mještanima jako puno znače njihove masline i ostali domaći plodovi. Nakon obilaska otoka na brodu smo imali ručak. Poslije ručka smo brodom otišli do Vodica, prošetali smo Vodicama do našeg autobusa.

U hotel smo se vratili oko 17 sati. Imali smo večeru, zatim opet disko gdje smo mogli steći nova prijateljstva i ludo se zabaviti. Treći dan smo ponovo putovali brodom, ali ovaj put kraće i do drugog otoka, otoka Prvića. Na otoku smo posjetili Muzej Fausta Vrančića te smo saznali više o njegovim izumima. Zatim smo imali slobodno vrijeme gdje smo mogli prošetati otokom. Kada smo se vratili u Šibenik, otišli smo u restoran Antin gušt. Poslije ručka ponovo kupanje u hotelu, a navečer sve po starom rasporedu. Četvrti, zadnji dan, nakon doručka smo se odjavili iz hotela i krenuli u Zadar. Posjetili smo Stari grad, orgulje, kupili koji sladoled i suvenir. Nažalost, vrijeme nas nije poslužilo pa se nismo mogli kupati. Poslije obilaska grada otišli smo na zadnji ručak u našem četverodnevnom putovanju u restoran Kod Šime. Ručak je bio izvrstan, najeli smo se i oko 14 sati zaputili se prema Zagrebu. Putem smo još stali u Vukovu Goricu u McDonald’s.

Put do škole bio nam je jako zabavan i ugodan. Ispred škole smo stigli u 19 sati. Dočekali su nas veseli roditelji. U ova četiri dana stvorili smo mnogo predivnih uspomena i bilo nam je predivno, ovaj izlet ćemo sigurno zauvijek pamtiti!

Ema Husanović 8.b