Prijava

Vaša prijava

JESENSKI ROK DRŽAVNE MATURE



Prijave ispita u jesenskom roku traju od 20. do 31. srpnja u 23:59 sati.

Oni koji nisu položili neki od ispita, na ispite nisu izašli zbog bolesti ili žele popraviti rezultat, to će moći učiniti na jesenskom roku.

Svi pristupnici prijavljuju ispite samostalno prijavom putem mrežne stranice Postani student i pristupom svojoj stranici. Pristupnici koji su ove školske godine završili četvrti/peti razred u srednjim školama u Republici Hrvatskoj ne trebaju u školi potpisivati prijavnice za jesenski rok. Svi ostali pristupnici nemaju obvezu slanja prijavnice na adresu Centra.

Pristupnici koji su u ovoj školskoj godini bili redovni učenici završnih razreda srednjih škola u Republici    Hrvatskoj ispite pišu u svojim školama.

Prijavom studijskoga programa sustav može automatski prijaviti ispite državne mature ako pristupnik samostalno nije prijavio ispite u svrhu zadovoljavanja uvjeta za rangirane i upis na prijavljeni studijski program.

Brisanjem studijskoga programa ne brišu se ispiti državne mature i zato je važno nakon brisanja studijskoga programa provjeriti prijavljene ispite državne mature – razine i izborne ispite.

Učenicima koji su položili ispit u ljetnom roku, izlaze na jesenski i padnu isti ispit u obzir će se uzeti bolji ovogodišnji rezultat.

Ispiti traju od 19. kolovoza do 4. rujna 2022.

Kalendar polaganja