Prijava

Vaša prijava

FOTO Netko pali po Čičkoj Poljani


U Poljani Čičkoj, nedaleko od dječjega igrališta, na ograđenoj parceli okruženoj šumom netko od ljeta u metalnom kontejneru intenzivno pali vatru. S ciljem da dođe do bakra loži ivericu i drvene materijale. Osviješteni građanin slučaj je prijavio Upravnom odjelu za urbanizam i zaštitu okoliša Grada Velike Gorice.

“Nepoznati ljudi koji dovlače ivericu, zapale je i tada je nadaleko zrak zagađen kemikalijama, peče za oči i grlo, a s visine pada pepeo i crni prah. Ne možemo shvatiti da se u neposrednoj blizini okupljanja djece može očito bez dozvole – tko bi to dozvolio – na poljoprivrednom zemljištu raditi takav posao opasan za zdravlje djece i ljudi, opasan za polja kukuruza i opasan za širenje požara”, navodi se u dopisu, uz koji je priložena i lokacija zgarišta.

zgariste6

“Zaprimili smo prijavu mještana vezanu uz spaljivanje drvenog otpada. Navedenu smo prijavu provjerili i prema našim indicijama radi se o spaljivanju drvenog otpada kako bi se došlo do sekundarne sirovine. Utvrdili smo provjerama da se radi o gustom dimu koji smrdi i zagađuje okoliš. Proveli smo raspravu na Mjesnom odboru i prema tome ćemo sljedeći tjedan podnijeti prijavu prema nadležnom Upravnom odjelu za urbanizam i zaštitu okoliša, a u dogovoru s njima i Ministarstvu zaštite okoliša”, rekao je Mladen Matanović, HDZ-ov predsjednik MO Čička Poljana, koji se našao na terenu.

zgariste4

Gradski vijećnik Zvonimir Stjepić (Živi zid), koji je također izišao na teren, pozvao je građane na svijest o važnosti zaštite okoliša i aktivnost po pitanju ilegalnih radnji. Slučaj je prijavio nadležnim institucijama.

“U prijavi sam zatražio da mi se nakon uvida proslijedi zaključak koji ću objaviti da javnost vidi što iz Grada poduzimaju kod ovakvih stvari. U normalnoj zemlji ovakve stvari ljudima ne padaju na pamet pa iako si tepamo da smo dio razvijene Europe, ovakvi slučajevi nas spuštaju na zemlju. Ovakve stvari nisu normalne i ne ustručavajte se prijaviti ih. Velika je stvar ostaviti zdravu okolinu i zdravo razmišljanje budućim naraštajima”, rekao je Stjepić.

zgariste3

Iz priloženih fotografija očito je da nepoznati počinitelj s paljenjem ne namjerava stati.

Tekst: Ante Vekić, Foto: Ante Vekić, Zvonimir Stjepić



Linija 290 do kraja ožujka vozi izmijenjenom trasom

Modelarska liga Zagrebačke županije