Prijava

Vaša prijava

Grad zapošljava: traže se pravnik i portir


Privremena pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu objavila je Natječaje za prijam u službu na neodređeno radno vrijeme. Traže se savjetnik za pravne poslove i portir.

SAVJETNIK ZA PRAVNE POSLOVE

Kandidat mora biti magistar struke ili stručni specijalist pravne struke s najmanje tri godine radnoga iskustva te s položenim pravosudnim ispitom. Natječaj možete pročitati OVDJE (pdf).

U opisu je posla budućeg gradskog odvjetnika zastupanje Grada u sudskim parnicama i pred drugim tijelima, skrb o imovini Grada, obavljanje složenijih imovinsko-pravnih poslova, izrada stručnih akata, suradnja s institucijama, praćenje realizacije Proračunom planiranih prihoda i rashoda, te obavljanje drugih poslova po nalogu nadređenog službenika.

Posebni dio koji se traži za testiranje poznavanje je Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, Zakona o cestama, Zakona o izvlaštenju, Zakona o prostornom uređenju, Zakona o gradnji, Zakona o obveznim odnosima, Zakona o parničnom postupku, Zakona o trgovačkim društvima, Ovršnog i Zakona o nasljeđivanju.

PORTIR

Od budućeg se portira očekuje posebno poznavanje Zakona o privatnoj zaštiti, te Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi i Zakona o službenicima i namještenicima. Natječaj možete pročitati OVDJE (pdf).

Oba su natječaja otvorena do 8. studenoga.