Prijava

Vaša prijava

TJEDNI PREGLED: Događaji i aktivnosti u Velikoj Gorici i Turopolju


Protekli radni tjedan bio je bogat aktivnostima i događanjima. U suradnji s institucijama na višoj i nižoj razini, gradski oci dogovarali su i potpisivali brojne projekte i programe. A i ne samo oni. Djelatne su, unatoč blagdanima, bile i razne turopoljske udruge.

ŠKOLSKA KUHINJA I BLAGOVAONICA U HABDELIĆU

Projekt vrijedan dva milijuna kuna u sklopu Programa podrške poboljšanja materijalnih uvjeta u osnovnim i srednjim školama sa 600 tisuća kuna sufinancirat će Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU. Ugovor je potpisao gradonačelnik Dražen Barišić.

KULTURNO-EDUKATIVNI CENTAR NOVO ČIČE

Uz podršku Gradonačelnika, zamjenik Kolarec i ravnatelj KUD-a Čiče Stipo Duvnjak dogovorili su gradnju Centra. Izrada projektne dokumentacije je u tijeku, a do kraja godine očekuju se potrebne dozvole za gradnju. Sredstva će se osigurati iz proračuna za 2018. godinu.

kucčiče

ENERGETSKA OBNOVA DJEČJEGA VRTIĆA CICIBAN

Grad je iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurao polovicu bespovratnih sredstava za sufinanciranje energetske obnove vrtića. Pretpostavlja se da će se energetskom obnovom uštedjeti 70% troškova grijanja.

NOVO VOZILO HITNE POMOĆI

Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije do kraja godine svoj će vozni park povećati za deset vozila hitne medicinske pomoći i sanitetskoga prijevoza. Prva četiri već su puštena u promet, a jedno od njih, i to ono hitne pomoći, zaputilo se u Veliku Goricu.

hitna-pomoć

VETERANSKI DOM

U Pučkom otvorenom učilištu zamjenik ravnatelja Doma hrvatskih veterana Zvonimir Kalčić predstavio je prijedlog Doma hrvatskih veterana Velika Gorica. Ne zna se gdje će dom biti smješten, koliko bi branitelja mogao primiti niti koliko će koštati, no ako do projekta dođe financirat će ga Europska unija.

VOJKOVI DANI U DONJOJ LOMNICI

21. Vojkovi dani ugostili su KUD-ove “Posavina”, “Mala Gorica” i “Čiče”. Pred prepunom dvoranom domaćini su izveli koreografije prema Miklaušićevim zapisima. KUD “Nova zora” uskoro slavi stotu obljetnicu svoga osnutka.

vojkovidani

DJEČJE IGRALIŠTE NA LJUDEVITA POSAVSKOG

Postavljene su igračke i sprave na novouređeno dječje igralište. Gradnja je započela u listopadu, a uskoro će biti i svečano otvoreno.

djecje igraliste

KUČANI DOBILI PROMETNE ZNAKOVE, NASTAVLJENI RADOVI NA STAROJ ŠKOLI

Upravni odjel za komunalnu djelatnost na zahtjev Mjesnog odbora postavio je prometne znakove za ograničenje brzine. Ograničenje vrijedi kroz cijelo Kuče, ali i Gornje Podotočje te sve do iza uspornika kod Osnovne škole Vukovina. Na Staroj su školi nastavljeni radovi na eksterijeru.

ogranicenjebrzine

Tekst: Ante Vekić; Izvori: Kronike Velike Gorice, City Portal, Zagrebačka županija, Facebook; Foto: Zagrebačka županija, Facebook

Ukoliko smo objavom nekih od fotografija povrijedili autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite i iste će biti promptno uklonjene.

 

 



Okusi i mirisi mog zavičaja

Modelarska liga Zagrebačke županije