Prijava

Vaša prijava

TJEDNI PREGLED Kreće Aglomeracija, KUD “Čiče” opet nagrađen, NATO na Plesu, mlada repka protiv San Marina


OD MJESTA DO MJESTA

Tamburaška sekcija KUD-a “Čiče” na Državnoj smotri tamburaških sastava i orkestara osvojila sjajno treće mjesto.

U Mičevcu održana 20. turopolska večer, prikazan kratki igrani film “Priče iz Mičevca” te najavljena izrada rječnika turopoljskog govora.

kudcice
Foto: Facebook/KUD Čiče Novo Čiče

U Mraclinu pjevale klape. Dučecove spelancije ugostile su klapu Vinčace i klapu Grdelin.

U Okujama umirovljenici tradicionalno proslavili Martinje. Ove ih je godine na druženju bilo tristotinjak, a na podiju su navodno bili i oni koje noge slabo služe.

IZ GRADA

U realizaciju konačno kreće Aglomeracija Velika Gorica. Kreće javno savjetovanje za gospodarske subjekte i javna nabava. Dogradit će se sustav odvodnje oko budućeg vodocrpilišta Črnkovec te sustav odvodne Donjega Turopolja.

Počela je izgradnja kružnoga toka u Gradićima. Na raskrižju Željezničke, Gradićke i Tomislavove bit će manje prometnih nesreća, a na snazi je privremena regulacija prometa.

vgcistoca

Grad sprema novi sustav gospodarenja otpadom. U planu je novi pogon za građevinski otpad uz odlagalište Mraclinska Dubrava. Planira se iz Gorice ukloniti sav azbest.

Grad je najavio ulaganje 50% prihoda od koncesijske naknade za poboljšanje standarda u naseljima koja su u kontaktnom području sa Zračnom lukom. Ne navodi se s kim je i kada sklopljen kakav dogovor.

VOJARNA NA PLESU

U novootovorenom objektu bit će smješteni pripadnici hrvatske sastavnice NATO saveza. U postrojenju će se nalaziti komunikacijski i informacijski servisi.

MLADA NOGOMETNA REPREZENTACIJA NA GORIČKOM STADIONU

U sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo, na goričkom su stadionu Gračanovi izabranici San Marinu “uvalili” pet golova. Nakon četiri utakmice Hrvatska je na prvom mjestu u skupini, a slijedi teško gostovanje kod drugoplasiranih Grka.

Tekst: Ante Vekić

Ako smo objavom neke od fotografija povrijedili autorska prava, molimo da nas o tome odmah obavijestite da ih promptno uklonimo.