Prijava

Vaša prijava

Vijeće roditelja OŠ Eugena Kumičića prikuplja potpise građana za uređenje nogostupa i dvorišta te regulaciju prometa, Škola podržava


Građanska inicijativa “Mi smo za sigurnost naše djece”, koju čini Vijeće roditelja Osnovne škole Eugena Kumičića, poziva građane na potpisivanje peticije za izgradnju i uređenje nogostupa i prilaza školskom dvorištu sa strane Kolodvorske ulice jer, kako kažu, u vrijeme prije početka nastave u obje smjene nastaje velika gužva.

kumicic3

“OŠ Eugena Kumičića pohađaju učenici iz gradske četvrti Pleso, gradske četvrti Podbrežnica i gradske četvrti Cibljanica koji dolaze u školu autobusom. Autobus koji prevozi učenike ima velike probleme kod dolaska jer često puta ne može niti prići školskom dvorištu gdje bi djeca trebala izaći iz autobusa. Zbog toga se on okreće na tom malom prostoru, a istovremeno mnoga djeca pješice ili biciklima dolaze u školu i „probijaju“ se kroz tu gužvu, a veoma često se tu okreću i roditelji koji automobilima dovoze djecu u školu. Ovakav promet ugrožava sigurnost djece koja bi vrlo lako mogla postati žrtve u tom prometnom kaosu”, objašnjava v. d. ravnateljice Snježana Ruklić.

kumicic
Izvor: Google Maps

“Predlažemo da se uredi dio prilazne ceste od Kolodvorske ulice do OŠ Eugena Kumičića
postavljanjem nogostupa i osvjetljenja te da se uvede adekvatna regulacija prometa.
Budući da se radi o inicijativi za sigurnost naše djece djelatnici OŠ Eugena Kumičića
podržat ćemo tu inicijativu”, zaključuje ravnateljica.

kumicic1

Prikupljene će potpise uputiti Uredu Gradonačelnika, Gradskom vijeću, Upravnom odjelu za urbanizam i zaštitu okoliša, Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti i promet te Upravnom odjelu za predškolski odgoj, školstvo i sport.

Peticiju možete potpisati danas i sutra (13. i 14. studenoga) od 8 do 18 sati na školskoj porti. Potrebno je pripremiti OIB.

Tekst: Ante Vekić, Foto: Inicijativa



Drugi razredi u Zagrebačkom kazalištu lutaka

Hribarova Filmska družina dobila novčana sredstva