Prijava

Vaša prijava

Lomnička Inicijativa skuplja potpise za izmještanje asfaltne baze


Inicijativa STOP asfaltnoj bazi u Donjoj Lomnici pokrenula je online peticiju kojom od Vlade Republike Hrvatske traži da u dnevni red uvrsti točku o izmještanju asfaltne baze iz Donje Lomnice.

Lomničani tvrde da se izgradnjom asfaltne baze i betonare krše Arhuška konvencija, Opća deklaracija o ljudskim pravima i Ustav Republike Hrvatske.

Peticija se upućuje Vladi RH, predsjedniku Hrvatskog sabora Goranu Jandrokoviću i saborskom Odboru za zaštitu okoliša i prirode.

VOLJA GRAĐANA

U podužem obrazloženju Inicijativa podsjeća da je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić 2009. “najavio mogućnost dovođenja investitora Strabag u Donju Lomnicu, ali samo ako to bude u skladu s voljom mještana”.

Inicijativa upozorava da su mještani Donje Lomnice svoje neslaganje s gradnjom postrojenja iskazali kroz dvije peticije, kojima su prikupili 800 i 7 000 potpisa, dva prosvjeda i organizacijom stručne tribine.

GRAĐEVINSKA DOZVOLA

Unatoč volji građana, ističu Lomničani, Gradonačelnik je s investitorom potpisao ugovor o reguliranju međusobnih odnosa, a Upravni odjel za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje izdao je krajem 2016. građevinsku dozvolu za izgradnju građevine gospodarske namjene, asfaltne baze, i zahvat u prostoru infrastrukturne namjene, sustav odvodnje oborinskih voda.

Na tematskoj sjednici Gradskoga vijeća pročelnica Zdenka Cvahte je rekla da vjeruje u zakonitost svih izdanih dozvola te da bi neizdavanje dozvole u slučaju regularne dokumentacije značilo tešku povredu dužnosti.

NACIONALNI INTERES

Pročelnica je objasnila i nacionalni interes zbog kojeg je podnositelj zahtjeva za obnovom postupka izdavanja građevinske dozvole odbijen kao osoba neovlaštena za podnošenje zahtjeva.

Baza se, naime, gradi u III. vodozaštitnoj zoni i, kako je u njoj zabranjeno ispuštanje oborinskih voda, trebalo je donijeti rješenje za sustav odvodnje.

Izgradnja uređaja komunalne infrastrukture, prema Zakonu o komunalnom gospodarstvu, od interesa je za Republiku Hrvatsku.

Do korita starog potoka Lomnica sustav oborinske odvodnje prolazio bi i česticama koje su zarasli poljski putovi, gdje bi služio jedino za odvodnju otpadnih voda iz asfaltne baze.

Prema Zakonu o gradnji, stranka u postupku izdavanja građevinske dozvole za građenje građevine od nacionalnog interesa je investitor, vlasnik nekretnine za koju se izdaje građevinska dozvola i/ili nositelj drugih stvarnih prava na toj nekretnini.

Prvi susjedi sustava odvodnje izgubili su tako status stranke u postupku po pitanju građevinske dozvole za izgradnju asfaltne baze i sustava oborinske odvodnje.

Lomničani se pitaju kakvi su to zakoni koji omogućuju izjednačavanje privatnih interesa s interesima Republike Hrvatske.

“Stječe se dojam da se ne gradi asfaltna baza, nego sustav oborinske odvodnje na koji se asfaltna baza priključuje”, zaključuju.

ZAGAĐENJE BUKOM

U sedam godina koliko je prošlo od prihvaćanja studije utjecaja na okoliš za zahvat, tvrdi Inicijativa, došlo je do “značajnog porasta zagađenja na području i ozbiljnih promjena rubnih uvjeta”.

U tom periodu sagrađena je nova dionica autoceste Zagreb – Sisak, a Zračna luka “Franjo Tuđman” dvostruko je povećala svoj kapacitet.

“Nacionalna zakonska regulativa RH za područja izložena buci koju uzrokuju zrakoplovi kaže da razina buke ne smije prelazi 67db (A) do 75 db (A), a u praksi mjerenja pokazuju da je mjesto izloženo buci preko 65-75 db (A) s dnevno preko 130-160 preleta, a treba uzeti u obzir i česte prelete vojnih zrakoplova koji znaju prelaziti i 120 db (A)”, navodi se u obrazloženju ističući da se prostor već prekomjerno zagađen bukom prema zakonu ne smije dodatno devastirati.

Rješenje iz 2010. odbacilo je primjedbe vezane za povećanje razine buke uz obrazloženje da je proračun širenja buke izvršen normiranim metodama. Traženi su podaci od Zračne luke, no nikad nisu dostavljeni. Ministarstvo ih je proglasilo irelevantnima.

“Radi usporedbe rezultata mjerenja buke u neposrednom okolišu lokacije, od Zračne luke Zagreb zatraženi su rezultati mjerenja na lokaciji Donja Lomnica, ali do danas nisu dostavljeni. S obzirom na lokaciju gdje se obavljaju mjerenja može se konstatirati da ti podaci nisu relevantni za procjenu utjecaja zahvata bukom”, navodi se u Rješenju (.pdf).

POLICIKLIČNI AROMATSKI UGLJIKOVODICI

Asfaltna će baza, upozoravaju Lomničani, u zrak ispuštati kancerogene policiklične aromatske ugljikovodike (PAH-ove).

Strabag je na tematskoj sjednici ustvrdio da će emisije PAH-ova iz postrojenja biti značajno ispod propisanih graničnih vrijednosti.

Suvremena tehnologija prevencije, navodi se, sva tri mjesta hlapljenja bitumena iz postrojenja štiti na način da se spriječi širenje para.

Pozivajući se na monografiju o istraživanju raka, Strabag je naveo da “nije jednoznačno utvrđena veza između pojedinih bolesti i narušavanja zdravlja onih koji su stalno izloženi isparavanjima”.

POVJERENSTVO ZA PREGOVORE 

Lomničani su pisali ministarstvima, Uredu Predsjednice, Pučkom pravobranitelju, hrvatskih zastupnicima u Europarlamentu, upravi Strabaga…

“Sve kontaktirane institucije i osobe upućuju nas ponovno na sam Grad Veliku Goricu kao ovlašteno tijelo za izdavanje građevinskih dozvola, dok nas Grad ponovno upućuje na te iste vanjske institucije, te se tako odgovornost prenosi u krug, bez ikakve stvarne pomoći našem slučaju.”

U očekivanju konkretnih rezultata koje bi moglo polučiti Povjerenstvo za pregovore sa Strabagom o izmještanje asfaltne baze, koje je naložilo Gradonačelniku da potraži lokaciju pogodnu za izmještanje, a Strabagu, koji i dalje ubrzano gradi, izradu troškovnika, članovi Inicijative najavili su daljnju borbu.

Pravnim putem, ali i zakonski dostupnim sredstvima građanske akcije i građanskog neposluha. Pozivaju sve građane na potpisivanje nove peticije i najavljuju prosvjed na Markovom trgu.

Tekst: Ante Vekić, Foto: Michael Stepanić (arhiva)