Prijava

Vaša prijava

Župan pozvao na rješavanje sukoba oko bazena, tvrdi da Grad nije isplatio ugovorenu donaciju Srednjoj strukovnoj školi


Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić reagirao je na otvoreno pismo predsjednika Zajednice sportskih udruga Grada Velike Gorice Gorana Kovačića.

Navodeći da je bazen dugogodišnja potreba velikogoričkoga sporta te ističući da je zemljište za pristupnu cestu nekoć pripadalo Općini Velika Gorica, a da je školska zgrada izgrađena sredstvima samodoprinosa građana Velike Gorice, Kovačić se ogradio od svake politike i u ime goričkih sportaša apelirao je na Kožića da se problem oko izgradnje ceste što prije riješi.

Kožić je odgovorio da je u studenome 2016. postignut dogovor između Škole, Grada i Županije da Grad Velika Gorica Srednjoj strukovnoj školi za darovanu zemlju uplati donaciju od 1,5 milijuna kuna, koju bi škola trebala iskoristiti za nadogradnju.

Župan je ustvrdio da Grad Velika Gorica do danas nije ispoštovao dogovor, a da je na to upozorila i službeno se žalila u rujnu 2017. Srednja strukovna škola. Kožić je pozvao Kovačića, ali i gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića, na sastanak s ciljem rješavanja nastale situacije.

Tekst: Ante Vekić, Foto: Goran Jakuš