Prijava

Vaša prijava

Nezaposlenost najmanja u proteklih godinu dana, trend zapošljavanja izdaleka prati potrebu za radnicima


Broj registrirano nezaposlenih u ožujku je u Velikoj Gorici najmanji u proteklih godinu dana. U evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje nalazi se 1316 nezaposlena osoba, što je 6,27% manje nego u veljači. U Zagrebačkoj županiji registrirana je 7161 nezaposlena osoba, što je u odnosu na veljaču 6,85% manji broj.

ozujakd

Preko goričke ispostave HZZ-a zaposleno je u veljači ukupno 138 osoba. Potreba za radnicima (241) i dalje je u porastu i trend zapošljavanja prati je tek izdaleka. Broj ukupno zaposlenih, uključno sa zaposlenima na temelju drugih poslovnih aktivnosti (stručno osposobljavanje, registracija obrta, slobodna zanimanja) u proteklih godinu dana kretao se između 100 i 250 mjesečno.

ožujak18c
Izvor: HZZ; oblikovanje: Turopolje info

Broj novoprijavljenih na burzu rada (162) slijedi sezonsku ravnotežu. Struktura izlazaka s burze rada slijedi uspostavljene trendove: registrirana nezaposlenost pada zbog stabilnog zapošljavanja, ali i zbog otpisa “iz drugih razloga”.

ožujak18b
Izvor: HZZ; oblikovanje: Turopolje info

Na području Regionalnog ureda Zagreb, koji obuhvaća Grad Zagreb i Zagrebačku županiju, najviše je nezaposlenih prodavača, čistača, administratora, ekonomista i komercijalista. Najtraženija su zanimanja i dalje prodavač i čistač te diplomirani ekonomist, a među obrtnicima najviše se traže bravari, zavarivači, zidari i električari.

Tekst: Ante Vekić, Foto: Pixabay