Prijava

Vaša prijava

Gorica aplicira na EU fond za izgradnju novog dječjeg vrtića u Selnici Šćitarjevskoj


Grad Velika Gorica priprema dokumentaciju, a na Gradskom je vijeću da u utorak potvrdi aplikaciju unutar Mjere 07 “Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014. – 2020. za izgradnju dječjeg vrtića s prostorima društvene namjene u naselju Selnica Šćitarjevska.

Za novi dječji vrtić već je izrađen projekt, izdana je građevinska dozvola te su ishođene potvrde javnopravnih tijela. Projekt je vrijedan 5,5 milijuna kuna s PDV-om. Putem natječaja, koji provodi Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, osigurala bi se bespovratna sredstva Europskog fonda za poljoprivredu i ruralni razvoj u iznosu od 80% (4,1 milijun kuna), dok bi ostatak sredstava u iznosu od 1,4 milijuna kuna trebao biti osiguran iz proračuna Grada Velike Gorice za 2019. i 2020. godinu.

“U 2019. godini započeti će javna nabava u kojoj će se izabrati izvođač radova i nadzor, te će započeti pripremni radovi, dio građevinsko obrtničkih i instalaterskih radova, u procijenjenom iznosu od 2.771.437,50 kuna. U 2020. godini predviđa se realizacija ostalog dijela građevinsko obrtničkih radova i instalaterskih radova te opremanja objekta, promotivnih aktivnosti, stručnog nadzora i tehnički pregled u procijenjenom iznosu od 2.771.437,50 kuna”, najavljuju iz Grada.

Po završetku provedbe projekta, vrtić će na korištenje biti predan Dječjem vrtiću Lojtrica. Zaposleno će u njemu biti 11 osoba, sedam odgojitelja i četiri člana pomoćnog i tehničkog osoblja.

“Cilj projekta izgradnje dječjeg vrtića s prostorima društvene namjene u Selnici Šćitarjevskoj je povećanje kapaciteta dječjih vrtića na velikogoričkom području za 60-ero djece te kreiranje prostora društvene namjene za lokalno stanovništvo, što će doprinijeti povećanju kvalitete života na području lokalne samouprave, ali ponajviše na užen području na kojem će vrtić biti smješten. Cilj je također smanjenje nezaposlenosti, stvaranje preduvjeta za daljnji razvoj i rast te stvaranje osnovnih preduvjeta za povratak i ostanak mladih stanovnika na području naselja Selnica Sćitarjevska”, projekt je predstavio gorički Upravni odjel za poduzetništvo, investicije i EU fondove.

Dječji vrtić u Selnici trebao bi se sastojati od triju soba dnevnog boravka veličine 60 m2, multifunkcionalne dvorane od 100 m2, polivalentne dvorane za potrebe raznih aktivnosti, natkrivene terase, garderobe, sanitarnih prostora za djecu i djelatnike, svlačionice, prostora za odgojno-zdravstvene djelatnike, čajne kuhinje i igrališta.

Tekst: Ante Vekić, Foto: Pixabay