Prijava

Vaša prijava

MC-ultimaks d.o.o. iz Velike Gorice


minpo
MC-ultimaks d.o.o. iz Velike Gorice potpisala ugovor za pripremu projektne dokumentacije za sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj u Ministarstvu poduzetništva i obrta s interesom za gradnju hotela u Velikoj Gorici.

U Ministarstvu poduzetništva i obrta danas je održano svečano potpisivanje ugovora s predstavnicima poduzeća koja su podnijela prijave na Javni poziv za iskaz interesa poduzetnika za pripremu projektnih prijedloga za Europski fond za regionalni razvoj i uspješno prošla evaluacijski postupak.  Odabrana poduzeća primit će tzv. tehničku pomoć stručnjaka koji će im pomoći u pripremi projektne dokumentacije kako bi mogli kandidirati spremne projektne prijedloge na natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ugovore je u ime Ministarstva poduzetništva i obrta potpisao ministar Gordan Maraskoji je istaknuo kako ukupna vrijednost stručne pomoći koja će poduzetnicima biti pružena u okviru projekta SMEPASS II koji se provodi u sklopu Operativnog programa za regionalnu konkurentnost, a čiji je korisnik Ministarstvo poduzetništva i obrta,  iznosi335.000 eura i obuhvaća ukupno čak 418 radnih dana stručnjaka.  Ministar je također naglasio kako se poduzetnici koji su dobili pomoć, ali i svi ostali zainteresirani poduzetnici mogu javiti na natječaj za bespovratna sredstva čije objavljivanje se očekuje do kraja godine, te u sklopu kojega će iznosi pojedinačnih potpora iznositi čak do 3,5 milijuna eura pri čemu stopa sufinanciranja od strane poduzetnika iznosi 40-60%.

Ministar je naveo i podatak kako odabrani projekti dolaze iz područja cijele Republike Hrvatske što pridonosi njenom ujednačenom regionalnom razvoju. Prezentaciju o projektima koji će se razvijati uz pomoć navedene tehničke pomoći prikazanu na svečanom potpisivanju možete preuzeti OVDJE.

izvor: minpo.hr