Prijava

Vaša prijava

Besplatne online edukacije na temu „EU fondovi za obrtnike“


Hrvatska obrtnička komora organizira seriju online edukacija namijenjenih obrtnicima koji žele saznati više o funkcioniranju EU fondova i mogućnostima financiranja. EU fondovi pružaju prilike za obrtnike koji žele unaprijediti svoje poslovanje ulaganjem u nove tehnologije, inovacije, povećanje energetske učinkovitosti te digitalizaciju.

Kako bismo vam pomogli u pronalaženju i prepoznavanju prilika za financiranje projekata iz EU sredstava, uz individualno savjetovanje, osmislili smo seriju edukacija namijenjenih obrtnicima koji žele saznati više o mogućnostima financiranja, postupcima prijave i provedbi projekata. Naime, prema analizi podataka o odobrenim projektima iz posljednje tri godine (2022., 2023., 2024.), vidljivo je da hrvatski obrtnici u manjoj mjeri apliciraju na složenije pozive koji se u najvećoj mjeri objavljuju.

Putem edukacija dobit ćete informacije o:

  • osnovnim pojmovima vezanim uz EU fondove;
  • prepoznavanju pravih prilika i odabiru odgovarajućih natječaja;
  • načinu pripreme i prijave projektnog prijedloga,
  • pravilnoj provedbi projekata nakon odobrenja sredstava.

Edukacije traju 45 minuta i provode se online uživo, uz mogućnost naknadnog pristupa snimkama putem web stranice HOK-a i YouTube kanala. Sudionici će moći postavljati pitanja putem chata.

Raspored edukacija i poveznica za uključenje u svaku:

Serija edukacija nastavak je aktivnosti u osnaživanju obrtnika za uspješno korištenje EU fondova, nakon rekordnog interesa za individualno savjetovanje obrtnika o EU natječajima. Nakon održanih edukacija, fokus individualnih savjetovanja bit će na konkretnim natječajima koji su planirani za objavu do kraja 2024. godine, prema dostupnim indikativnim planovima.

Također, najavljujemo i „Obrtnički fokus“ koji će se održati početkom 2025. godine, a jedna od glavnih tema bit će novi indikativni plan EU natječaja za 2025. godinu.


Otišli na zasluženi „veliki odmor“!

Obavijest o smrti: Boža Stipić