Prijava

Vaša prijava

Nagađalo se da je auto oštećen u Splitu zbog zagrebačkih tablica, no sada su se javili 'pravi krivci'

['zagreb', 'split', 'razbijen-auto']

Nedavno se u medijima pojavila pričao o mladiću kojemu je u Splitu nepoznati vandal razbio stražnje staklo na njegovom automobilu zagrebačkih registarskih oznaka koji je bio parkiran na javnom gradskom parkiralištu. No, sada se događa obrat. 

Baseball klub Nada SM iz Splita posljednjih dana tražili vlasnika oštećenog vozila, kako bi mu nadoknadili štetu. Momci su imali trening, a upravo je njihova loptica završila u stražnjoj šajbi oštećenog vozila. Iz kluba poručuju kako to što razbijeni auto ima zagrebačke tablice slučajnost, javlja portal Morski.

''Prvo smo otišli u policiju i pitali je li se to dogodilo za vrijeme našeg treninga. Staklo na autu je razbijeno između 11 i 13 sati i pitao sam svoje momke na treningu jesu li što čuli. Rekli su da je nešto bubnilo, ali nisu ništa vidjeli. Čovjek u kućici na parkingu je navodno već rekao oštećenom da je vjerojatno bila bejzbol loptica, no problem je bilo što nije nađena jer je možda ispala pored auta i netko je uzeo. Tako da vjerojatno nije bilo dokaza'', izjavio je Sergije Vujnović, tajnik baseball kluba Nada SM.

''Ključno je ovdje kazati da smo mi krivi, čovjeku je razbijeno auto, mi imamo osiguranje i zvali smo ga da mu nadoknadimo štetu. Našli smo dečka iz Velike Gorice, javili mu se i rekli da će mu sve biti nadoknađeno'', pojasnio je Vujnović.

{"RELATED":4062274}

Dodao je kako je vlasnik oduševljen i zahvalan na ovoj gesti splitskih sportaša.
''Ma pazite, meni je žao uopće što je došlo do toga. Bit će šteta oko 2-3 tisuće kuna jer stražnje staklo ima grijače '', rekao je Vujnović.

A otkrio je i još jednu anegdotu.

''Prije 2-3 godine u sličnoj situaciji našao se Rimac s prijateljem koji je imao Audi. Isto je bilo razbijeno staklo. Mi smo baš igrali službenu utakmicu, ali stvar je bila u tome da tada nismo ni imali osiguranje. Auto skupo, a mi siromašan klub. I kako ćemo nadoknadit štetu, pa smo predložili kasko osiguranje i onda se on nasmijao i kroz smijeh reče „ma ajde biži, šta ćemo se natezat, još će me molit da im budem sponzor“. Ali evo, Rimac je barem u tome bio sponzor bejzbol kluba Nada, jer nije tražio da mu platimo staklo, pa  mu ovim putem zahvaljujemo'', ispričao je Vujnović.