Prijava

Vaša prijava

Plazma sportske igre mladih: Hrvatska ima prvakinje i prvake u nogometu

['hrvatska', 'vlada', 'sabor', 'izbori', 'politika']

Državna završnica Plazma Sportskih igara mladih održava se od 12. do 31. srpnja u Splitu. Više od 4 tisuće mladih amaterskih sportaša koji su izborili plasman u Split druži se i natječe sa svojim vršnjacima u deset sportskih disciplina. Plazma Sportske igre mladih najveća su sportska amaterska manifestacija u Europi i ove godine samo u Hrvatskoj okupile su 81.575 sudionika.

"Jako smo ponosni što unatoč svim okolnostima i ovu sezonu Plazma Sportskih igara mladih uspješno privodimo kraju. Sretni smo što smo uspjeli djeci pružiti mogućnost bavljenja sportom i socijalizaciju u trenucima kad su im najpotrebniji", istaknuo je Zdravko Marić, predsjednik Plazma Sportskih igara mladih.

Prva natjecanja u Splitu održana su u sklopu državne završnice Telemach Dan sporta koji je okupio najbolje amaterske sportaše u graničaru i atletici, zatim su uslijedile završnice u šahu pod pokroviteljstvom FIDE (Svjetske šahovske organizacije), Hrvatska pošta Cup u tenisu, te turnir u odbojci na pijesku i stolnom tenisu.

Nogometno igralište FESB-a je u petak bilo poprište najboljih malonogometaša i malonogometašica koji su odigrali finalne utakmice Coca-Cola Cupa 2021. Napeta finala igrala su se u tri kategorije: za dječake 2003. godište i mlađi, za djevojke 2006. godište i mlađe te dječake 2006. godište i mlađi. Svi koji na žalost, zbog važećih mjera, nisu pratili utakmice na tribinama mogli su uživati u vrhunskom amaterskom nogometu u izravnom prijenosu na Sport klub televiziji.

Izvor: Plazma Sportske igre mladih. 

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu u Europi koji se već osmu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih. Coca- Cola Cup osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Svaki turnir bio je primjer fair playa igre i sportske borbe za pobjedu jer ulog je uvijek bio velik: plasman na državnu završnicu u Splitu.

Najbooljim ekipama medalje su dodijelili Zdravko Marić, predsjednik Plazma Sportskih igara mladih, Bruno Jelić, rukovoditelj projekta Svijet bez otpada Coca-Cola HBC, Darko Matošković, rukovoditelj upravljanja događanjima, pokroviteljstvima i novom marketinškom opremom Coca-Cola HBC Hrvatska, te Filip Krovinović, novi igrač NK Hajduk.

Filip Krovinović je očekivano izazvao najveće oduševljenje među sudionicima s kojima se i družio nakon dodjele medalja.

"Plazma Sportske igre mladih su jedna divna manifestacija na kojoj sam u djetinjstvu i sam sudjelovao. Prekrasno je vidjeti ove mlade amaterske sportaše kako uživaju na terenima i mimo njih", istaknuo je Krovinović.

U prvom finalu dana u godištu 2006. i mlađi za dječake ekipa MNK Strožanac iz Splita pobijedila je ekipu Caffe bar Martivo iz Slavonskog Broda.

Izvor: Plazma Sportske igre mladih. 

Slijedeće su na teren istrčale djevojke koje su prikazale zavidno nogometno umijeće. Ekipa Lideri iz Velike Gorice zasluženo je slavila u dvoboju sa ŽNK Graničar iz Županje.

Treće zlato pripalo je ekipi Geo Kom Plitvice dok su srebro osvojili dječaci iz ekipe Bajerske Nemani iz Osijeka.

U skladu s nastojanjima Plazma Sportskih igara mladih na području održivog razvoja, Coca-Cola u Hrvatskoj provodi program prikupljanja ambalažnog otpada pod sloganom Recikliraj me. Pokloni mi novi život. Time na poticajan način želi educirati mlade o pravilnom zbrinjavanju ambalažnog otpada.

Na lokacijama na kojima se održavaju Plazma Sportke igre mladih Igre postavljeni su uvijek odgovarajući spremnici za odvojeno prikupljanje otpada, u karakterističnoj crvenoj boji, u koje se može ispravno zbrinuti plastične boce i limenke. Ovim programom Coca-Cola želi doprinijeti što pozitivnijem utjecaju na okoliš i pružiti rješenja za izazove povezane s ambalažom, u skladu s vlastitom višegodišnjom inicijativom Svijet bez otpada.

Izvor: Plazma Sportske igre mladih 

Plazma Sportske igre mladih su najveća amaterska sportska manifestacija u Europi koja ove godine slavi 25. godišnjicu koju će obilježit velikom ceremonijom 20. kolovoza u Splitu. Uz svečani program u Hrvatskom domu, na Prokurativama će se održati revijalna nogometna utakmica svjetskih nogometnih zvijezda i dužnosnika predvođeni Aleksanderom Čeferinom, predsjednikom UEFA i ambasadorom Igara.

U nastavku natjecanja sportski tereni u Splitu ugostit će u narednim danima državne završnice u malom nogometu za 2009. godište, Kinder turniru u košarci, HEP turniru u rukometu, i odbojci