Prijava

Vaša prijava

Nitko ne zna zašto je Bandićeva nasljednica zamrznula mandat gradske vijećnice stranke BM 365. Ali, nagađaju

['hrvatska', 'vlada', 'sabor', 'izbori', 'politika']

Jelena Pavičić Vukičević, nekadašnja zamjenica Milana Bandića i bivša v. d. gradonačelnica, 13. listopada zamrznula je mandat gradske zastupnice na šest mjeseci, a Stranku rada i solidarnosti vodit će do unutarstranačkih izbora u prosincu.

U Gradskoj skupštini zamjenjuje ju politički tajnik stranke koji je postao i predsjednik Kluba zastupnika Nenad Predovan. Pavičić Vukičević je u mirovanje stavila iz osobnih razloga, javlja Jutarnji list.

Stranački kolege vjeruju da je ovo njezin konačni odlazak iz politike jer je zamrznula mandat na samo šest mjeseci. No smatraju kako se sasvim sigurno neće kandidirati za predsjednicu stranke jer ne bi imalo smisla da se povlači iz politike, ne sudjeluje u radu Skupštine i potom se kandidira za predsjednicu.

{"RELATED":4110578}

Stranku će, posve je jasno, preuzeti netko drugi. Ivica Lovrić, član Predsjedništva stranke, rekao je kako bi do polovine prosinca trebali završiti unutarstranački izbori na svim razinama.

''Ona je zamrznula mandat na šest mjeseci, što znači da nije odustala od politike, ali osobne razloge nisam propitivao. Ne znam hoće li se kandidirati, nije bilo govora o tome, ima još vremena, a sasvim je sigurno da će biti više kandidata'', izjavio je Lovrić.

Mnogi se pitaju ima li uopće stranka budućnost nakon smrti Milana Bandića.

''Mislim da stranka ima budućnost. Imamo oko 6000 članova, i to vrlo aktivnih, pet skupštinskih mandata, participiramo u vlasti u Zagrebačkoj županiji i Velikoj Gorici, a stranka se pomlađuje'', tvrdi Lovrić.

Prema njegovu mišljenju, stranka se ne bi trebala širiti izvan Zagreba i Zagrebačke županije.

''Stranka ima dobru poziciju jer, osim pet zastupnika, imamo 22 vijećnika u Vijećima gradskih četvrti, jedno vodi naš čovjek, imamo i 140 članova u Vijećima mjesnih odbora'', rekao je Predovan.

Tvrdi kako ne zna koji su osobni razlozi što je Pavičić Vukičević zamrznula mandat te da je aklamacijom izabrana da vodi stranku nakon smrti Milana Bandića do izbora.

A za kolegicu koju je zamijenio u Gradskoj skupštini tvrdi da ima potporu u stranci.

''Ne možemo nagađati tko će se sve kandidirati, ali Jelena ima zaista snažnu potporu u stranci, imala je prije i nakon izbora, sjajno je vodila kampanju i zahvaljujući tome imamo ovaj rezultat. Ima punu potporu članstva, a hoće li se i kandidirati, ne znam'', izjavio je Predovan.