Prijava

Vaša prijava

Sova za koju se pobrinuo vozač ZET-a se oporavlja: 'Da ju nije pokupio, sljedeći bi ju automobil pregazio. Spasio ju je'

['hrvatska', 'vlada', 'sabor', 'izbori', 'politika']

ZET-ov autobus koji se vraćao iz Velike Gorice prema Glavnom kolodvoru na aveniji Većeslava Holjevca dobio je slijepog  putnika - malenu sovu jastrebaču. Dobila je i posebno mjesto, tik do vozača koji ju je spasio.  

"Na posljednjoj vožnji uočio sam sovu nasred ceste pa sam zaustavio autobus, uzeo tu sovu sa sobom unutra i ona se neko vrijeme vozila sa mnom. Bila je dosta mirna, uopće nije nitko ni znao da je ona tamo", kazao je za RTL Dario Buzjak, vozač autobusa ZET-a.   

Vozač je sa sovom pričekao djelatnika azila iz Dumovca koji ju je prenio u zoološki vrt gdje se sada oporavlja. Ozlijeđeno joj je krilo, ima otvoreni prijelom. 

"Ono što je dobro je da nema nekih drugih ozljeda, potres mozga. Relativno dobro se ponaša otkada je prošao onaj prvi stres. Da je nije gospodin Dario pokupio, sljedeći bi ju automobil pregazio. On joj je sigurno spasio život. Mi ćemo se potruditi da je do kraja spasimo i osposobimo za povratak u prirodu", kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba. 

{"RELATED":4148354}

U zoološkom vrtu svakodnevno dolaze nove životinje kojima je potrebna pomoć, poput jednog kobca kojeg je doveo Dalibor Kovač, hvatač životinja iz Dumovca. Dalibor je u zoološki vrt doveo i sovu iz naše priče.  

"Najvjerojatnije je imala bliski susret s nekim vozilom jer je bila na cesti, sumnjam da je bila ranjena pa da je došla od nekud. Sigurno je završila u vjetrobranskom staklu nekog auta", kazao je Dalibor. 

Ali sova je imala sreće jer je upoznala vozača autobusa koji ju je spasio od drugog, vjerojatno pogubnog sudara.

"Sve je prošlo u najboljem redu. Ja se nadam da će se sova što prije oporaviti i vratiti u prirodu", kazao je Dario. 

A da bi do toga došlo, sova će ipak morati još neko vrijeme provesti sa onima koji se i sada brinu o njoj. 

Lavovi zaraženi koronom se oporavljaju

I još jedna dobra vijest iz zagrebačkog Zoološkog vrta - lavovi zaraženi koronom dobro se oporavljaju.

Posljednji brisevi pokazali su da nijedna druga divlja životinja nije oboljela, a i timaritelj se uspješno oporavlja.