Prijava

Vaša prijava

Ubojstvo u Novom Zagrebu: Maloljetnicu ugušio jastukom, tijelo zamotao u tepih i bacio u podrum. Osuđen na 11 godina robije

['novosti', 'novosti hrvatska', 'novosti svijet', 'svijet', 'hrvatska', 'vijesti', 'vijesti hrvatska', 'vijesti svijet']

Godinu i osam mjeseci nakon što je, prema optužnici, dao na korištenje drogu 16-godišnjakinji u stanu u novozagrebačkom Sopotu nakon čega ju je ugušio jastukom, a njezino tijelo umotao u tepih i odbacio ga u podrum susjedne zgrade, optuženi Radoje Rožek (31) nepravomoćno je osuđen.

Sudsko vijeće Županijskog suda u Velikoj Gorici izreklo mu je nepravomoćnu kaznu zatvora od 11 godina. U zatvorsku kaznu uračunava mu se i vrijeme provedeno u pritvoru, a oslobođen je i sudskih troškova, piše Jutarnji list.

Rožek je na suđenju negirao krivnju. Iskazao je žaljenje za tragediju, izrazio sućut obitelji pokojne i pritom tvrdio: "Nisam kriv! Nisam joj davao drogu, a kamoli svoju metadonsku terapiju."

"Protiv nje nisam imao ništa. Bila je draga osoba, počeo sam ju smatrati sestrom i prijateljicom i sklonio sam je s ulice. A tijekom boravka u zatvoru sam saznao da je te večeri na Valentinovo prošle godine moj polubrat Ivica B. došao do stana i ubrizgao joj moju terapiju heptanona u ruku. I to je uzrok smrti, jer ja kad sam stavljao njezino tijelo u tepih, nije imala drugih ozljeda osim podljeva na zapešću. Dakle, nije točno kako tvrde vještaci da je ugušena i da je imala obrambene ozljede", pravdao se Rožek koji je obranu iznosio gotovo dva sata.

Dosta toga je čitao iz bilježnice koju je ispunjavao u ćeliji pripremajući se za iznošenje obrane. Uvjeravao je sud i da nije odmah znao da je pokojna bila maloljetna već mu se činilo da ima između, kako je kazao, 20 i 25 godina te da mu je svoju dob otkrila jedno jutro uz kavu, pričajući mu tužnu obiteljsku priču i razloge bijega od kuće.

Odgovarajući na pitanja sutkinje je li maloljetnica konzumirala drogu i njegovu terapiju, Rožek je kazao da je terapiju držao u kupaonici, ali i u sobi pod ključem te da je ona konzumirala velike količine amfetamina i marihuane.