Prijava

Vaša prijava

4 sata u stanu držao bivšu suprugu i dvoje djece, prijetio plinskom bocom. Sad ga sumnjiče za još dva nedjela

['novosti', 'novosti hrvatska', 'novosti svijet', 'svijet', 'hrvatska', 'vijesti', 'vijesti hrvatska', 'vijesti svijet']

Muškarca koji je u subotu navečer u stanu u zagrebačkim Dugavama satima držao zatočene bivšu suprugu i dvoje djece, zagrebačka policija osumnjičila je, osim za protupravno oduzimanje slobode, za neizvršavanje sudske odluke i povredu djetetovih prava.

Policija je nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičila 43-godišnjaka da je u subotu, 15. siječnja, oko 14 sati na hodniku zgrade u Čalogovićevoj ulici, dočekao bivšu suprugu i njihovu zajedničku djecu dok su izlazili iz stana te ih potom ugurao u stan, u koji se s njima zaključao.

Terete ga da je po ulasku u stan onemogućio bivšoj supruzi i djeci izlazak iz stana i da je odbio bilo koji oblik traženja pomoći bivše supruge da ih pusti.

A ispred ulaznih vrata osumnjičeni 43-godišnjak je ostavio poruku napisanu na papiru, iz čijeg sadržaja se nedvojbeno posumnjalo u protupravno ponašanje, ali ujedno i potrebu te mogućnost ostvarivanja kontakta s njim, kažu iz policije.

{"RELATED":4176206}

Na mjesto događaja upućena je policija. Osumnjičeni 43-godišnjak je u početku odbijao suradnju, a zbog specifičnost talačke krize, pritom vodeći brigu o sigurnosti osoba u stanu kao i ostalih građana, pristupili su taktički timovi policije s pregovaračem, koji je u više navrata uspostavio kontakt i razgovarao s 43-godišnjakom.

Osumnjičeni je oko 20 sati otvorio vrata stana te je, uz uporabu sredstava prisile, priveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

 

Kroz kriminalističko istraživanje utvrđeno je da je 43-godišnjak svojim dolaskom na adresu stanovanja oštećene prekršio mjere određene rješenjem Županijskog suda u Velikoj Gorici, a koje su produljene rješenjem Općinskog suda u Novom Zagrebu.

Nakon dovršene istrage osumnjičeni 43-godišnjak je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.