Prijava

Vaša prijava

Optimizam u modroj svlačionici pred utakmicu godine: 'Na papiru su favoriti, ali imat ćemo svoje šanse'

['sport', 'nogomet', 'košarka', 'rukomet', 'judo', 'tenis', 'vaterpolo', 'rtl liga']

Dinamo je apsolvirao HNL uvod u europsko proljeće osvojivši devet bodova iz tri utakmice. Modri su se protiv Gorice i Istre mučili više no što je bilo za očekivati, ali na pogon nezaustavljivog Mislava Oršića uzeli su puni plijen te s puno više mira i samopouzdanja iščekuju dvoboje protiv moćne Seville.

Dinamo će trebati puno strpljenja, znanja i sreće protiv drugoplasirane ekipe španjolskog prvenstva. Sevilla je prema kladionicama veliki favorit za prolazak dalje no iz Španjolske stižu vijesti koje bude optimizam u modroj svlačionici.

Problemi u svlačionici Španjolaca

Naime, Španjolci su u problemima, jer tri važna igrača su pod upitnikom za ogled sa Zagrepčanima. Ivan Rakitić je propustio trening uoči Dinama, a nisu trenirali ni Jesus Corona i Anthony Martial.

Po svemu sudeći nije riječ o ozljedama već o zarazi koronavirusom, tvrdi Radio Marca. Njih su dvojica stigli u Sevillu ove zime kao velika pojačanja no izgleda da svome klubu neće moći pomoći u ogledu s hrvatskim prvakom. Sevilla već od ranije ne može računati na Erika LameluSusa i Gonzala Montinela, ali im se nakon tri mjeseca vraća kapetan Jesus Navas.

{"RELATED":4192782}

Sevilla osvajala natjecanje čak šest puta

Sevilla je Europa ligu osvajala čak šest puta i pravi su specijalisti za ovo natjecanje no s obzirom na to da je Dinamo posljednjih sezona ugrabio neke ozbiljne skalpove, Zagrepčani se i ovog puta imaju čemu nadati.

Prva utakmica na rasporedu je ovog četvrtka u 21 sat, dok će se uzvrat igrati na Maksimiru 24. veljače.

Utakmicu će prije puta u Španjolsku najaviti kapetan Arijan Ademi i prva violina zagrebačkog kluba Mislav Oršić.

Ademi o komentarima španjolskih medija da je Dinamo bio Petković i Oršić, a da je sad samo Oršić?

Gledajte, Orša je top igrač, a Petko je možda najbolji igrač s kojim sam igrao u Dinamu. Dinamo je prava momčad od 25 igrača gdje svako malo netko iskoči, jedan put Petković, drugi put Orišić, treći put netko treći. Krivo su to napisali. 

Petković, kao što sam rekao je sjajan igrač koji potezom može riješiti utakmicu. Svakoj ekipi bi nedostajao, ali drugi su ga igrači sjajno nadoknadili.

Oršić o svojoj formi i Premiershipu

Svi smo jako dobro krenuli i sad nam je lakše ući u ovu utakmicu u Europi nakon tri utakmice. Sad smo puni samopouzdanja, ali trebamo raditi kao i do sad i bit će sve dobro.

To su normalne stvari, nekad se dogodi da propadne transfer. Meni je lijepo u Dinamu i sretan sam tu. 

{"RELATED":4193134}

Oršić na pitanje hoće li se nastaviti niz Atalanta, Tottenham i West Ham

Znao sam da me čeka pitanje. Najbitnije je da budemo pravi, rastrčani i razigrani. Nismo uvijek mirni s loptom na gostovanjima, ali ako ćemo biti pravi imat ćemo svoje šanse. Čekamo sastanak sa stožerom pa ćemo vidjeti što će oni reći.

Sevilla na papiru je veliki favorit, ali ovo je nogomet. Mislim da možemo iznenaditi bez obzira koliko oni snažni bili.

Oršić o obrani titule

Obranit ćemo titulu. Ako nastavimo igrati ovako mislim da ćemo obraniti titulu.