Prijava

Vaša prijava

Dinamovci pred utakmicu godine poručuju iz Španjolske: 'Uz sav respekt prema Sevilli došli smo ovdje pobijediti'

['sport', 'nogomet', 'košarka', 'rukomet', 'judo', 'tenis', 'vaterpolo', 'rtl liga']

Nogometaši zagrebačkog Dinama sutra u šesnaestini finala Europske lige igraju u gostima protiv drugoplasirane momčadi španjolskog prvenstva Seville.

Dinamo je apsolvirao HNL uvod u europsko proljeće osvojivši devet bodova iz tri utakmice, a danas je UEFA objavila da su Zagrepčani u najboljoj formi od svih ekipa koje se natječu u ovoj fazi.

Sevilla veliki favorit

Modri su se protiv Gorice i Istre mučili više no što je bilo za očekivati, ali na pogon nezaustavljivog Mislava Oršića uzeli su puni plijen te s puno više mira i samopouzdanja iščekuju dvoboje protiv moćne Seville.

{"RELATED":4193822}

Dinamo će trebati puno strpljenja, znanja i sreće protiv drugoplasirane ekipe španjolskog prvenstva. Sevilla je prema kladionicama veliki favorit za prolazak dalje no iz Španjolske stižu vijesti koje bude optimizam u modroj svlačionici.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli GNK Dinamo (@gnkdinamo)

Španjolci u problemima zbog ozlijeda i zaraze

Španjolci imaju dosta problema s ozljedama i zarazom koronavirusom. Iako je izgledno da će Ivan Rakitić biti u konkurenciju za ovaj susret, neće biti dvojice bitnih igrača Seville, Jesusa Corone i Anthonyja Martiala. Već od ranije ne mogu računati na Erika LameluSusa i Gonzala Montinela.

{"RELATED":4193106}

Trener Željko Kopić, kapetan Arijan Ademi i prva violina zagrebačkih plavih Mislav Oršić jučer su pred put u Španjolsku s dosta optimizma komentirali šanse Dinama, a danas u 18.30 sati će se javiti posljednji put prije ogleda godine.

Prijenos konferencije za medije iz Seville pratite uživo s nama.

Na konferenciji za medije je uz trenera Željka Kopića i Luka Ivanušec

Željko Kopić i Luka Ivanušec o ambicijama pred utakmicu

Momčad je u dobrom stanju i uz sav resprekt koji imamo prema protivniku i njihovim rezultatima mi dolazimo odigrati maksimalno kompetentnu utakmicu sutra, kaže Željko Kopić.

Jedva smo dočekali ovaj dvoboj u nokaut fazi. Svi smo maksimalno motivirani odigrati utakmicu. Uz sav respekt prema Sevilli došli smo ovdje pobjediti, ističe Luka Ivanušec

Kopić o Emreliju

Postoji šansa da debitira. Nije još u stanju u kakvom ga želimo, ali on je svakako pojačanje. Hoće li igrati ovisi i o razvoju situacije na terenu no svakako postoji šansa da zaigra. 

O slabostima Seville

Sevilla igra 4 - 3 - 3 i rotiraju se u nekoliko drugih formacija tijekom utakmice. Sustavno dovode igrače, imaju kvalitetne mehanizme te igraju s velikom pokretljivošću i brzim protokom lopte. Imaju slabosti, a mi ćemo ih pokušati iskoristiti. Igraju kvalitetan nogomet, ali ozljede i koronavirus ih je malo poljuljao. Sevilla ima dovoljno kvalitetan kadar bez obzira na izostanke. Ne možemo znati tko će istrčati, ali naš fokus je na našu izvedbu.

{"RELATED":4193134}

Kopićev i Ivanušecov komentar na komplimente Sevillinog trenera

Motivira nas da strani klubovi znaju za nas. To su nam donijeli ovi rezultati zadnjih par godina. Puno toga nam je donijela utakmica protiv Tottenhama. Lijepo je to, kaže Ivanušec.

Sav rad koji ljudi godinama ulažu. Dinamo je često ostajao u predvorju ozbiljnog rezultata, ali taj pomak je napravljen i sad svi Dinamo vide kao ekipu koja može igrati s visoko kvalitetnim europskim protivnicima, a na nama je da sad napravimo korak naprijed.

{"RELATED":4192782}

Trener Dinama odgovara na pitanja španjolskih novinara

Mi kao klub gdje god da igramo, navijači nam pružaju podršku. Vjerujem da će biti glasni i jaki i tjerat će nas da odigramo dobru utakmicu. To je normalno kod naših navijača i mi smo svi naviknuti na to.

Hvala na čestitkama. Nije samo da nismo izgubili utakmicu do sad već smo ih sve u prvenstvu pobijedili. Andrić je dobio udarac protiv Gorice, ali se nadam da će biti spreman za utakmicu. I Petković je u kadru nakon svih ovih problema koje je imao. 

Naravno, da bismo voljeli da je lopta kod nas, ali pitat će se i Sevillu. Imaju varijacije, nekad su okomiti, a nekad dominiraju posjedom. Ne igraju predvidljiv nogomet, ali mi ćemo probati držati gard.

{"RELATED":4193948}

Kopić o izostancima i očekivanja za dvoboj protiv Seville

Mišić ima tri žuta kartona, a Dino Perić je ozlijeđen. Ostali su ok. Dilaver je imao manjih problema tako da je i on ostao u Zagrebu.

Znamo sve o Sevilli. Vrlo su snažna momčad, ali isto kao i svaka ekipa na svijetu imaju svoje slabosti i stvari u kojima nisu tako dobri. Na nama je da sutra napravimo na taktičkom planu kako bi se suprostavili njima i došli do pozitivnom rezultata.

 


eTwinning projekt za 100. dan škole

Državno Natjecanje iz geografije