Prijava

Vaša prijava

Rijeka svladala Hajduk 3:1 u jadranskom derbiju, Rijeka dominantna, Hajduk nemoćan

['sport', 'nogomet', 'košarka', 'rukomet', 'judo', 'tenis', 'vaterpolo', 'rtl liga']

Rijeka je pobjedila Hajduk 3:1 u jednom od dva derbija ovoga kola. Rijeka je preuzela incijativu od samoga početka, te joj se to isplatilo već u prvom poluvremenu. Najprije je Drmić nakon jednog kornera zabio za 1:0, da bi desetak minuta kasnije Vučkić nakon komešanja Hajdukove obrane i sjajne povratne lopte Pavičića zabio za 2:0.

U drugom dijelu Hajduk preuzima inicijativu i nakon konstantnog pritiska Hadjuk smanjuje rezultat na 2:1. Kalinić je proigrao na krilo Sahitija koji sjajno ubacuje za Livaju. Najbolji strijelac prve HNL ovakve situacije ne promašuje i smanjuje vodstvo Rijeke.

U posljednim minutama utakmice Rijeka dobiva prekršaj u dobroj poziciji za centaršut. Hajdukova obrana ponovno je loše reagirala, te se najbolje snašao Krešić koji je postigao gol za 3:1.

Velika pobjede Rijeke i prvi poraz Hajduka nakon deset utakmica. Hajduku sljedi utakmica za tri dana u polufinalu kupa protiv Gorice.

 

 

UŽIVO OD 18:00

POLJUD

HAJDUK - RIJEKA

90'- KRAAAAAJ, Rijeka odnosi jako važnu pobjedu u Jadranskom derbiju

85' - Smolčić je ubacio iz slobodnog udarca, Ferro je loše reagirao, a Krešić se najbolje snašao i provukao loptu ispod Subašića. Rijeka nosi bodove kući. Rezultat je 3:1

82' - Zadnja promjena kod Hajduka. Biuk je ušao umjesto Eleza.

74'- Izašao je Ampem, a ušao Vukčević, te je izašao Selahi, a ušao Liber kod Rijeke dok je kod Hajduka izašao Melnjak, a ušao Čolina

69'- MARKO LIVAJAAAAA, GOOOOL, Hajduk zabija gol nakon sjajne lopte Sahitija za Livaju, a ovaj se odlično postavio i glavom zabio za 2:1. Sve je počelo sjajnim proigravanjem Kalinića. Livaja se drži za vrat jer se prilikom udarca zabio u stativu.

65' - Bakljada Torcide povodom 30 godina postojanja podskupine Torcida Zagreb.

62' - Žuti karton za Ampema

54' - Kakva prilika za Kalinića. Blokirali su RIječani u zadnji trenutak šut Kalinića

51' - Velika prilika za Eleza. Odlično je pucao iz okreta no Labrović je bio odlično postavljen i obranio je. Korner za Hajduk.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.  Dvije promjene kod Hajduka - Mikanović i Fossati ušli su umjesto Lovrencsicsa i Vukovića.

45' - Poluvrijeme

41' - Žuti karton za Solana

37' - žuti karton za Kalinića, ružno je nasrnuo na igrača Rijeke s leđa i zasluženo dobio žuti karton.

33' - GOOOOOOL, Vučkić postiže gol za 2:0 nakon sjajne lopte Pavičića. Puno toga se desilo u kratko vrijeme pred golom Hajduka. Brzu kontru su odigrali igrači Rijeke, lopta je nakon puno  odbijanja došla do Pavičića koji sjajno upošljava Vučkića, a ovaj postiže gol za 2:0.

22'- Ampem je završio na travnjaku nakon što ga je lopta pogodila u glavu, a nakon toga je nastala velika gužva na terenu i naguravanje igrača

21'- Velika gužva pred golom Rijeke. Kalinić je primio loptu u pet metara, vratio povratnu za Grgića koji puca, no u zadnji tren blokiraju to igrači Rijeke

17' - GOOOOOL. Josip Drmić postiže gol nakon kornera. Velika je gužva bila u petercu Hajduka nakon ubačaja, najbolje se snašao Drmić i pospremio loptu u gol.

9'- Prva velika prilika na utakmici. Kalinić je pucao iz prve nakon jedne lopte kroz sredinu, no Labrović to brani. Korner je imao Hajduk, ali obrana Rijeke to čisti

5'- Velkovski je ostao ležati nakon starta Lovrensicsa, no izgleda da će moći nastaviti utakmicu. Lovrencsics je prošao samo s upozorenjem

1' - počela je utakmica

U 18:00 počinje možda i največi Jadranski derbi u posljednjih nekoliko sezona. Hajduk se trenutno nalazi na trečem mjestu s tri boda manje od Dinama dok je Rijeka na četvrtom mjestu s bodom manje od Hajduka. Hajduk ima i utakmicu manje zbog odgođenog derbija s Dinamom.

Hajduk i Rijeka objavili su sastave

Hajduk: Subašić, Katić, Elez, Ferro, Lovrencsics, Vuković, Grgić, Melnjak, Sahiti, Livaja, N. Kalinić

Rijeka: Labrović, Krešić, Velkovski, Smolčić, Solano, Selahi, Čerin, Ampem, Pavičić Vučkić, Drmić