Prijava

Vaša prijava

Valdas Dambrauskas uoči polufinala Kupa: 'Ne mogu obećati da neće biti loših trenutaka, ali neka vjeruju u nas'

['sport', 'nogomet', 'košarka', 'rukomet', 'judo', 'tenis', 'vaterpolo', 'rtl liga']

Na Poljudu nakon subotnjeg poraza od Rijeke nema vremena za odmor. Već u srijedu u 17.30 u polufinalu Kupa Hajduk dočekuje Goricu koju je prije nepunih mjesec dana pobijedio na gostovanju 0:4. U Splitu se na ovaj dvoboj gleda kao na utakmicu godine, jer Kup je trofej na koji Hajduk pretendira vrlo ozbiljno, pogotovo što je i finalni dvoboj na Poljudu.

"Čeka nas važna utakmica. Doduše, za Hajduk je svaka važna. Većina igrača je spremna. Krovinović će se vratiti na treninzima u četvrtak. Nadamo se boljoj izvedbi u odnosu na prošlu utakmicu i prolasku u finale', rekao je trener Hajduka Valdas Dambrauskas na otvaranju konferencije za medije te je potom kratko analizirao Jadranski derbi iz kojeg je Hajduk izašao bez željenog rezultata.

{"RELATED":4197770}

"Analizirali smo nekoliko puta utakmicu s Rijekom. U prvom poluvremenu smo igrali protiv vjetra, a utakmica je bila izjednačena. Znali smo što trebamo. Pokušali smo neutralizirati njihove najopasnije igrače. U nogometu se često dogodi da pogodak promijeni utakmicu. Moramo gledati kako napredovati u ofenzivnom dijelu. Ako primamo golove, moramo onda i zabijati. Do sada smo imali prosjek od tri zabijena pogotka po utakmici, a Rijeci smo zabili jedan. Nismo bili na vrhuncu naših izvedbi, ali vjerujem da ćemo sutra bolje reagirati", zaključio je Dambrauskas svoje izlaganje te su novinari bili u prilici postavljati pitanja vezana za polufinalni ogled s Goricom.

Jeste li vježbali jedanaesterce?

"Treniramo sve. Kada smo igrali prijateljske utakmice, u sve tri smo na kraju šutirali jedanaesterce. Mislim da je to bio najbolji mogući trening. Pripremljeni smo za svaki scenarij. Nadamo se da to neće biti potrebno." 

{"RELATED":4198636}

Protiv Rijeke su tri pogotka primljena nakon pogrešaka. Kako to komentirate?

"U nogometu obrana i napad idu zajedno. Razlog igre s trojicom u posljednjoj liniji je želja da budemo bolji u gradnji našeg napada. Ne zaboravite da sam došao usred sezone i nisam mogao taj sustav popraviti. To nije lako. Svatko mora znati svoju poziciju i što mora činiti. Mijenjati ili ne, to je uvijek pitanje. Ako pobijediš sve izgleda bolje, a kada se izgubi kriv je sustav. Ono što nudi optimizam nakon Rijeke je to što ne osjećamo da smo nadigrani. Rijeka nas je nadigrala kada smo ih na Rujevici svladali 3:2."

Okupiraju li Livaja i Kalinić isti prostor?

"Kada igrate u sustavu 3-5-2 onda dvojica napadača moraju biti blizu jedan drugog. Protiv Slaven Belupa su kreirali pogodak jer su bili blizu jedan drugom. Moramo analizirati te situacije. U nekim trenucima protiv Rijeke su bili previše udaljeni. Ali, oni su top igrači i tek su dvije utakmice odigrali zajedno."

{"RELATED":4197764}

Svi očekuju da Hajduk prođe u finale. Kako će se igrači nositi s pritiskom?

"Zanima me kako će Hajduk izgledati sutra. Moj fokus je na pripremi utakmice. Što se tiče zaštite igrača od pritiska utakmice, postoje limiti što mi možemo. Pričamo, analiziramo situaciju, imamo individualne razgovore." 

Poljud opet može biti pun. To je zasigurno dobro?

'Svi znamo da je to za nas najbolja moguća vijest. Želim što više navijača na tribinama i iskoristiti to kao našu prednost. Vjerujem u moć navijača. Želimo izgraditi momčad, biti veliki. Ne smijemo biti u strahu od nikoga. U protekla četiri mjeseca smo izgubili jednu utakmicu. S takvim samopouzdanjem treba nastaviti dalje. Ne mogu obećati da neće biti loših trenutaka, ali neka vjeruju u nas'