Prijava

Vaša prijava

Strahonja se složio s Komisijom: 'Dinamo je oštećen u Koprivnici, a Grgićev gol je opravdano poništen iako nije bilo namjere'

['sport', 'nogomet', 'košarka', 'rukomet', 'judo', 'tenis', 'vaterpolo', 'rtl liga']

U Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi proteklog vikenda je odigrano 28. kolo. Nakon što u prošlom ligaškom kolu ni jedna od četiri vodeće ekipe nije ostvarila pobjedu ovog su se vikenda Dinamo, Hajduk i Osijek vratili na pobjedničke staze dok je Rijeka još jednim porazom, ovog puta u Velikoj Gorici produbila svoju krizu i posrtanjem smanjila šanse da naposljetku završi na vrhu ljestvice.

Uz poraz Rijeke protiv Gorice od 1:0, zabilježili smo uragansku predstavu splitskog Hajduka protiv Lokomotive koji je pobijedio s čak 4:0, a po prikazanom razlika je mogla biti i veća. Osijek je u drugom dijelu slomio Šibenika s 3:0 na Šubićevcu, a u derbiju začelja između Hrvatskog dragovoljca i Istre nije bilo pogodaka. Dinamo je u Koprivnici slavio s 1:0 protiv Slaven Belupa, a iza tog dvoboja su ostali repovi vezani za suđenju.

Standings provided by SofaScore LiveScore

'Iz snimke nije jasno zbog čega je ovdje dosuđeno zaleđe'

Naime, Dinamu je već u devetoj minuti poništen pogodak zbog navodnog Oršićevog zaleđa. O ovom slučaju se oglasila i HNS-ova sudačka komisija koja je ustvrdila da je zagrebački klub u ovom slučaju oštećen, a sa Sudačkom se komisijom složio i stručni komentator u emisiji Stadion, Mario Strahonja.

{"RELATED":4212974}

"Zebec je dobro vodio utakmicu i njegovo suđenje je bilo dobro. No treba se osvrnuti na cijeli tim. Drugi pomoćni sudac je imao probleme kao i VAR soba. Situacija iz devete minute je donesena potpuno pogrešna odluka. Iz snimke nije jasno zbog čega je ovdje dosuđeno zaleđe", rekao je Strahonja, a onda se dotaknuo i situacije iz 22. minute koja je prethodila priznatom pogotku zagrebačke momčadi.

'Ovog puta je pogriješio pomoćni sudac'

Naime, pomoćni sudac je nakon postizanja pogotka mahao zaleđe no i ta se odluka pokazala pogrešnom. Ovog je puta, srećom, VAR donio ispravnu odluku te sudačke pogreške nisu utjecale na odluku o pobjedniku.

{"RELATED":4212994}

"U drugoj situaciji je također došlo do pogreške ali ovog puta je pogriješio pomoćni sudac srećom VAR soba je ovog puta ispravno prosudila. Svakako bi trebalo prezentirati kako se povlače linije kod ovih procjena zaleđa. To bi pomoglo i trenerima i gledateljima, ali i samim sucima", zaključilo je 'Oko sokolovo'.

'Ruka je u prirodnom položaju i nema namjere, ali pravilo je takvo'

Zanimljiva se situacija dogodila i na poljudskom dvoboju Hajduka i Lokomotive. Nekoliko minuta nakon vodstva Splićana, Lukas Grgić je postigao drugi pogodak na utakmici, ali nakon intervencije VAR-a on je poništen. U odbijancu je lopta Grgića pogodila u ruku koja je bila u prirodnom položaju, a Strahonja je objasnio opravdanost sudačke odluke.

{"RELATED":4212942}

"Svaki kontakt ruke i lopte u situacijama kojima napadač daje gol ili daje gol neposredno nakon igranja rukom je kažnjiv. Ruka je u prirodnom položaju i nema namjere, ali pravilo je takvo. Da je Grgić ovdje obrambeni igrač, ne bi bila suđena ruka ili čak da je dodao nekome, a taj netko postigao pogodak. Ova situacija je jasno definirana u pravilima i nema dvojbe da je opravdano poništen pogodak", dešifrirao je za gledatelje ovu situaciju Mario Strahonja.