Prijava

Vaša prijava

Robert Prosinečki za RTL o utrci za prvaka države: 'Odlučivat će zaostala utakmica u Splitu'

['sport', 'nogomet', 'košarka', 'rukomet', 'judo', 'tenis', 'vaterpolo', 'rtl liga']

Proteklog vikenda je odigrano 30. kolo Prve HNL u kojem su sva tri boda odnijela tri od četiri konkurenta za naslov prvaka države. Hajduk je golom u 87. minuti pobijedio Šibenika na Poljudu 2:1. Caktaš je Osijeku donio tri boda na teškom gostovanju u Koprivnici, a Dinamo je preokretom na Rujevici porazio Rijeku te je po svemu sudeći izgurao iz šampionskog kolosijeka za ovu godinu.

{"RELATED":4222904}

Robert Prosinečki, jedan je od najvećih nogometaša s ovih prostora svih vremena, a danas je trener ljubljanske Olimpije. Za RTL je dao svoje mišljenje o HNL-u, a usudio se prognozirati i prvaka za ovu sezonu.

"HNL je zanimljiv i to je najbitnije. Sad i ovi mali mogu pobijediti velike i to je najbitnije. Rijeka koja godinama je tu, sad se Hajduk digao, pa ta jedna Gorica koja može pobijediti svakoga. Stvarno dobra liga", rekao je RTL-ovoj novinarki Ines Godi Forjan, a onda se upustio i u projekcije o raspletu ovogodišnje utrke za najpoželjniji trofej u državi.

Tko će biti prvak?

"Ako ćemo realno, onda Dinamo. Sad opet bježi nekoliko bodova od Osijeka, Hajduka i Rijeke. Hajduk i Osijek igrali neriješeno, Dinamo pobijedio i odmah ode dva boda. Puno će odlučivati zaostala utakmica u Splitu", rekao je Prosinečki pa se prisjetio i prošlog odgleda Hajduka i Dinama na Poljudu.

{"RELATED":4213520}

"Prošla utakmica nije bila ono što smo očekivali. Što se tiče publike, bilo je fenomenalno, ali 0:0. Očekivali smo puno golova, da će se nešto dešavat. Nadam se da će ovaj put biti drugačije. Ako to Dinamo ne izgubi, vjerojatno će oni biti on prvak", zaključio je legendarni Žuti.