Prijava

Vaša prijava

Procurili detalji napada pomahnitalog muškarca na djevojku: Odgrizao joj je dijelove lica, govorio da želi istjerati sotonu

['policija', 'zapresic', 'pokusaj-ubojstva']

Tridesetogodišnji M.V., akademski glazbenik nalazi se u Remetincu zbog optužbi da je prije deset dana pokušao ubiti svoju poznanicu. Naime, prema pisanju Jutarnjeg lista, izgrizao ju je po licu te joj nanio teške tjelesne ozljede 12. travnja u njezinom stanu na području Zaprešića. Svemu je, navodno, prethodila svađa.

Policija je, piše Jutarnji, psihički rastrojenog glazbenika odmah uhitila, a u policijskoj marici napao je i njih. Stoga je optužen i zbog prisile prema službenoj osobi. Navodno je na ispitivanju rekao da je pokušao istjerati sotonu iz nje, a potom je prisilno hospitaliziran. Nakon što je utvrđeno da ne postoje medicinski razlozi za njegovu hospitalizaciju, ponovno je uhićen i predan nadležnom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Oni su se o postupku oglasili priopćenjem. Prenosimo ga u cijelosti:

{"RELATED":4226772}

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici je 20. travnja 2022., provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1992.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona te kaznenog djela napada na službenu osobu iz članka 315. stavak 1. u vezi stavka 4. KZ-a.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 30-godišnjak 12. travnja 2022. od 23:30 do 23:50 sati, u stanu oštećenice, nasrnuo na nju i bio fizički nasilan prema njoj te joj pritom nanio višestruke ozljede koje su teške naravi. Osumnjičenika su, u njegovoj namjeri da usmrti oštećenicu, spriječili policijski službenici te se osnovano sumnja da je potom, u policijskom vozilu, fizički napao dvoje policijskih službenika nanijevši im tjelesne ozljede.

{"RELATED":3669585}

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici je, nakon provedenog ispitivanja, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku), koji je sudac istrage prihvatio i odredio osumnjičeniku istražni zatvor na temelju tražene osnove.

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici je 21. travnja 2022., donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. u vezi članka 34. Kaznenog zakona i kaznenog djela napada na službenu osobu iz članka 315. stavak 1. u vezi stavka 4. KZ-a.