Prijava

Vaša prijava

Desetkovani Hajduk kiksao u Koprivnici, Dinamo ima priliku stvoriti veliku prednost

['sport', 'nogomet', 'košarka', 'rukomet', 'judo', 'tenis', 'vaterpolo', 'rtl liga']

Nogometaši Hajduka nisu uspjeli pobijediti Slaven Belupo na gostovanju u Koprivnici, gdje je utakmica 32. kola završila bez pogodaka.

Hajduk je u Koprivnicu doputovao bez Marka Livaje i Nikole Kalinića koji su morali odraditi jednu utakmicu suspenzije zbog nakupljenih žutih kartona, ali je Dambrauskasova momčad od prvih minuta pokazala da što prije želi doći do pogotka pa su "bijeli" tako već u prve tri minute imali četiri udarca iz kuta, ali bez opipljivog rezultata.

Hajduk otvorio snažno, ali lopta nije htjela u gol

U 16. minuti MIkanović je prošao po desnoj strani i uputio dobar ubačaj na bližu vratnicu, gdje je Slovenac Jan Mlakar zahvatio loptu, ali je ona prošla malo pokraj suprotne vratnice. Bila je to prva od dobrih Hajdukovih prilika u prvom poluvremenu.

{"RELATED":4232610}

Nije ni Slaven Belupo bio bezopasan, ali je domaćim nogometašima nedostajalo preciznosti kod završnog dodavanja, kojim bi se doveli u situacije da zaprijete Lovri Kaliniću.

Hajduk je najbliže pogotku bio u 32. minuti, kad je Krovinović izveo udarac iz kuta, a Melnjak udarcem glavom pogodio gredu, da bi se lopta od vratara Suška sretno odbila u korner.

U nekoliko situacija su gostujući udarci završavali u bloku Koprivničke obrane. Najviše je obećavala situacija u 43. minuti, kad se Biuk probio po lijevoj strani, zavrnuo u sredinu, ali je Ljubičićev udarac blokiran. O Hajdukovoj nerealiziranoj nadmoći u prvom dijelu najbolje je svjedočio podatak o čak 12 udaraca iz kuta, dok su domaćini izveli samo jedan.

Mlakar imao najbolji pokušaj u nastavku

Nogometaši Slaven Belupa su na prvi udarac unutar okvira čekali do 59. minute. Iz kaznenog prostora ga je uputio Mario Marina, ali je lopta išla ravno u ruke dobro postavljenog Kalinića. Isti je igrač okušao svoj udarac i u 66. minuti, ali u njemu nije bilo dovoljno snage da bi ugrozio Hajdukovog čuvara mreže.

{"RELATED":4232212}

Već u sljedećoj akciji Hajduk je prvi put u drugom poluvremenu natjerao Suška na intervenciju. Mlakar je sa 20-ak metara pucao pod gredu, a domaći vratar efektnom paradom spriječio pogodak.

To se na kraju pokazalo najopasnijom prijetnjom gostujuće momčadi u drugom poluvremenu.

Tako su Splićani ostali na trećem mjestu prvenstvene ljestvice sa 63 boda, jednim manje od Osijeka i tri manje od Dinama koji još mora kao gost odigrati utakmicu protiv Gorice.

Standings provided by SofaScore LiveScore