Prijava

Vaša prijava

Sudački stručnjak komentirao kako je Dinamo oštećen protiv Gorice 'To je jasna i očigledna pogreška...'

['sport', 'nogomet', 'košarka', 'rukomet', 'judo', 'tenis', 'vaterpolo', 'rtl liga']

Prošlog se vikenda odigralo 32. kolo Prve HNL koje je donijelo možda i rasplet ovogodišnjeg prvenstva, koje je rezultatski napeto i nekoliko kola prije završetka sezone.

U derbiju kola Rijeka je s rezultatom od 3-1 uvjerljivo pobjedila Osijek i time zadala težak udarac momčadi iz Gradskog vrta, koja je s pobjedama u pet preostalih kola mogla osigurati prvi naslov prvaka Hrvatske. 

{"RELATED":4233382}

Rijeka je do vodstva došla u 17. minuti susreta, kada je domaćinima dosuđen jedanaesterac. Mario Strahonja, sudački stručnjak, komentirao je odluke sudaca u prošlom kolu u HRT-ovoj emisiji Stadion.

"Igrač Osijeka svjesno je išao rukom na loptu. Instinktivna reakcija koji možda i nije to svjesno napravio, ali je napravio  komentirao je Strahonja dosuđeni jedanaesterac Rijeci.

Dinamo je oštećen protiv Gorice

Aktualni prvaci došli su do velike pobjede protiv Gorice s minimalnim slavljem od 1-0. Pogodak odluke postigao je kapetan Arijan Ademi, a Strahonja vjeruje da je zagrebački klub oštećen i za jedanaesterac u 76. minuti kada je Jovičić za dres povlačio Lauritsena.

"To je bio evidentan kazneni udarac, vidimo kontinuirano povlačenje rukom i to je jasna i očigledna pogreška. VAR soba trebala je dati sucu drugu priliku," kazao je Strahonja.

Dinamo je vodeća momčad prvenstva sa 69 bodova, dok drugoplasirani Osijek ima pet bodova manje. Hajduk je na trećem mjestu sa 63 boda, a splitski klub u posljednjem klubu igra upravo protiv Dinama.

Standings provided by SofaScore LiveScore