Prijava

Vaša prijava

Nikola Jurčević oštro po Kaliniću i Livaji: 'Znaju koliko su važni za momčad...'

['sport', 'nogomet', 'košarka', 'rukomet', 'judo', 'tenis', 'vaterpolo', 'rtl liga']

Nogometaši Hajduka u nedjelju su odigrali bez golova u gostovanju protiv Slaven Belupa. Težak je to udarac za splitski klub, koji je prošlog tjedna porazio Dinamo u derbiju i time dobio zamah u utrci za hrvatskog prvaka.

Dinamo je zahvaljujući minimalnoj pobjedi protiv Gorice, kao i kiksevima Osijeka i Hajduka stigao do vodstva od pet bodova. Hrvatski trener Nikola Jurčević za RTL Sport komentirao je utrku za prvaka Prve HNL, kao i suspenziju Hajdukovog Marka Livaje i Nikole Kalinića koji nisu mogli pomoći Hajduku protiv Slavena.

"Mislim da su ove utakmice, a i u nekoliko prethodnih kola pokazale da ni Osijek ni Hajduk ne mogu se nositi sa tim pritiskom. Dinamo s druge strane bez obzira na mnoge probleme koje su imali tokom godine imaju taj jedan pobjednički gard, pobjednički mentalitet i naviku osvajanja trofeja i imaju najširi kadar," rekao je Jurčević.

"Da, Osijeku je veliki udarac na ambicije zadala Rijeka dok je Hajduk napravio sve ono na što se upozoravalo kako se ne smije dogoditi nakon pobjede u derbiju. *graf* Tako će u zadnja četiri kola igrati samo pobjede, ali kao da to nije zahtjevno samo po sebi, Hajduk preostala dva derbija igra u gostima."

'Znaju koliko su važni za momčad...'

Hajduk je protiv Slavena bio bez napadača Nikole Kalinića i Marka Livaje, koji su zbog akumuliranih žutih kartona morali propustiti susret koji je Hajduk morao pobijediti.

"Vrlo neprofesionalno od strane dva iskusna igrača koji su znali da im prijeti taj treći karton to jest ne igranje. S obzirom da se radi o igračima koji imaju internacionalnu karijeru, veliko isksutvo, znaju koliko su važni za momčad u ovom odlučujućem trenutku kad se bore za prvaka, mislim da je to bio nepromišljeni potez," smatra Jurčević.

"Umjesto da pritisak ostane na leđima Modrih, on je sada uvelike manji."